Prije nekoliko trenutaka povremeni fudbalski reprezentativac BiH Samir Memišević potvrdio je organizacionom odboru turnira Drina Kup, ali i portalu Zvornicki.ba da prihvata ponudu da bude promotor međunarodnog turnira k0ji će se održati 27.28.maja u Zvorniku.

Reprezentativac BiH Samir Memišević promotor fudbalskog turnira Drina Kup
Samir Memišević promotor Drina Kupa turnira za pjetlice

O prihvaćanju uloge promotora ove fudbalske priče koja će okupiti više od dvije stotine dječaka iz cijele regije, Samir Memišević je za Zvornicki.ba izjavio:
Mislim da je to fin događjaj koji promoviše fudbal na tim prostorima u najboljem svjetlu. Dolazim na poziv mojih  prijatelja iz Zvornika jer smatram da u BIH ima dosta talentovane djece. Samo je potrebno da im se pruže što bolji uslovi za rad kako bi napredovali. Pokušat ću svojim prisustvom dati doprinos ovoj manifestaciji i stavljam se na raspolaganje organizacionom odobru. Možda baš na ovom turniru vidimo nekog novog reprezentativca BiH. Riječi su fudbalera holandskog prvoligaša Groningema koji je iza sebe ostavio trnovit put do uspjeha. Odrastao u BiH i sav trenažni proces prošao kroz sve selekcije, Memišević je put uspjeha gradio u svojoj domovini, sve prepreke uspješno savladao i sada igra jednu od najbolji evropskih fudbalskih liga. Samir je najbolji pokazatelj da se i u BiH može uspjeti.

Podsjećamo ove godine će se po prvi puta organizovati ozbiljan fudbalski turnir za djecu uzrasta 2004, 2005, 2006 i 2007.godište na gradskom stadionu u Zvorniku,  zadnjeg vikenda mjeseca maja 27.i 28.05.2017.godine.

Prvi internacionalni fudbalski turnir za pjetliće “Drina Kup”, organizuje fudbalski klub Drina Zvornik.

Reprezentativac BiH Samir Memišević promotor fudbalskog turnira Drina Kup
Zvanicni plakat turnira na kojem se moze naci i ime vaše kompanije

Ovo će biti prvo ozbiljno okupljanje djece iz cijele regije u gradu Zvorniku, a želja organizatora je da sve protekne na visokom nivou.

Utakmice će se igrati dva dana po kup sistemu, na skraćenim terenima 6+1. Prvog dana igrat će 2005.2007,godište, a drugi dan nastupit će 2004.2006.godište. Maksimalan broj ekipa učesnica na turniru je 30 za sve uzraste, a jedna generacija sve svoje utakmice mora odigrati za jedan dan.

Do sada su dolazak na ovaj turnr potvrdile i najzvučnija imena iz regije i regiona, pa će u Zvorniku prodefilovati buduće fudbalske zvijezde iz akademije Crvene Zvezde Beograd, Sloboda Tuzla, Radnik Bijeljina, Vojvodine Novi Sad, Loznice, Banovića, i mnogi drugi.
Ekipe se još uvijek mogu prijaviti s tim da je broj mjesta ograničen. Svi zainteresirani mogu se informisati pozivom na broj +38766938939. Kada se ispuni kvota timova koja omogućava odigravanje svih utakmica u jednom danu, za jednu generaciju koja nastupa, završit će se proces prijava.

Organizator poziva sve zainteresirane koji žele dati svoj doprinosu organizaciji da to i učine što prije. Posljednji termin je 20.maj kada će se upotpuniti oficijelni plakat sa partnerima, sponzorima i pokroviteljima turnira i tada ide u štampu, a potom i plakatiranje grada.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *