Sarajevski osnovci poslali 104 paketića vršnjacima iz povratničkih naselja u Zvorniku
Srdacan gest osnovaca iz Sarajeva vrsnjacima iz Zvornika

Nakon što je naš portal pisao o kampanji Udruženja “Ruku na srce”, Edita Šabović, članica Vijeća roditelja OŠ “Isak Samokovlija”, došla je na ideju da podrži kampanju “Nijedno dijete bez paketića”. Ona je ideju predložila na sastanku Vijeća roditelja te je ideja jednoglasno usvojena.

Roditelji su kontaktirali Udruženje, izložili ideju i postavili uslov da paketiće pošalju direktno.

Tokom proteklog perioda, djeca, njihovi roditelji i učitelji sakupljali su novac i kupovali sve, od odjeće i knjiga, preko školskog pribora, igračaka i naravno slatkiša.

Napravljena su 104 paketića, a članovi Udruženja danas su preuzeli paketiće te će ih isporučiti na adresu djece koja pohađaju osnovne škole “Kamenica” i “Drinjača”.

Djeca koja su učestvovala u pravljenju paketića presretna su što imaju priliku pomoći svojim vršnjacima te su im napisali i pisma.

“Bitno je da naša djeca nauče kako postoje ona koja nisu tako sretna. Oni su željeli od sveg srca pomoći i uživali su u tome. Želimo ovim pokazati solidarnost i humanost, kao i inspirisati druge da se uključe u ovu ili slične akcije”, rekla nam je Edita Šabović.

Paketići su podijeljeni svoj djeci Kamenice i mogla je se primjetiti velika radost na licu istih. Ovo je nastavak uspješne suradnje humanitarne organizacije i mjesne zajednice Kamenica.

(Klix-zvornicki.ba)

 

Sarajevski osnovci poslali 104 paketića vršnjacima iz povratničkih naselja u Zvorniku

screen-shot-2016-12-18-at-19-46-10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *