U Glodima mještani grade kuću majci koja je u ratu ostala bez tri sina
Majka Vasvija i vrijedne komšije

U zvorničkom mjestu Glodi povratnici obnavljaju svoja imanja i pokušavaju vratiti život u ovo mjesto. Osim ulaganja i obnove vlastitih kuća i imanja povratnici nesebično pomažu onima koji to nisu u mogućnosti. Tako su mještani Glodi pokrenuli akciju izgradnje kuće majci koja je ostala bez tri sina, (Nedžad, Sead i Safet) Vasviji Hamzabegović.

Mehmed Ademović, koji je već uložio oko pola miliona KM u turističko-ugostiteljski kompleks, gdje planira zaposliti povratnike, na čelu je akcije nabavke građevinskog materijala.

U Glodima mještani grade kuću majci koja je u ratu ostala bez tri sina
Rahman Nukić – SREBRENI ŠTIT ARBIH

Rahman Nukić, Predsjednik organizacije demobilisanih boraca Armije RBiH za opštinu Zvornik, zadužen je za izgradnju kuće. Sam Rahman je izgubio četiri brata, snahu, i dvojicu bratića. Rahman za portal zvormicki.ba kaže

Ovo je jedna velika odgovornost i čast. Nažalost primorani smo na ovaj način riješavati stambeno pitanje majke tri šehida koja predugo vremena živi u tuđim kućama i pod stare dane biva prisiljena na kiriju. Institiucije naše nažalost nisu riješile stambeno pitanje naše majke Vasvije, ali ubijđen sam da narod Kamenice, Glodi i zvorničkog kraja to hoće uspjeti riješiti u rekordnom roku.

Početnih 3.000 KM za izgradnju kuće majci šehida poslao je Besim ef. Hrnjić, imam u Iverdonu, Švajcarska, porijeklom iz ovih krajeva.

(ZVORNICKI.BA-BIR RADIO.BA)

 

U Glodima mještani grade kuću majci koja je u ratu ostala bez tri sina
Dobrovoljni rad komšija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *