Zahvaljujući ulaganjima u tekuće održavanje u visiniod 9.200 K M, te realizacijom projekta nabavke paviljona za
školsko dvorište u vrijednosti od 4.100 KM, kao i donacijom za nastavu u ugostiteljskoj školi, u Srednjoškolskom centru „PetarKočić” spremno su dočekali početak školske godine.

U JU SCŠ „Petar Kočić” spremno dočekali početak školske godine
JU SŠC Zvornik

Po riječima Biljane Pisić, direktorice škole najvažnije je da su i ove, kao i ranijih godina, upisali planirani broj učenika.- Upisali smo svih deset odjeljenja, koliko smo i planirali, što je pokazatelj da svršeni osnovci i njihovi roditelji prepoznaju kvalitet nastave i rada sa učenicima – istakla je Pisić.

Ona je dodala da je preko ljetnjeg raspusta urađen veliki dio radova na tekućem održavanju škole.
– U potpunosti je urađeno krečenje škole, promijenjen je veliki broj instalacija, pogotovu na sistemu grijanja, odnosno radijatorima, okrečen je dio fasade, kulirom obrađen dio fasade ispred učeničkog i glavnog ulaza, izvršeni dodatni radovi na školskoj kuhinji, čime je postala mnogo funkcionalnija, ofarbane klupe.

Na ovaj način je uređen i spoljašnji i unutrašnji dio škole – rekla je Pisić i dodala da su pored ovih sredstava izdvojili oko 600 KM za nabavku informatičke opreme, odnosno radnih memorija za učeničke računare.
U JU SŠC „Petar Kočić” spremno dočekali početak školske godine

Prema njenim riječima škola ima dobru saradnju sa lokalnom upravom koja je učestvovala u mnogim projektima i finansijski podržala opremanje škole.
– Lokalna zajednica je sa 1.500 KM učestvovala u projektu koji je realizovan sa Fondacijom „Mozaik”, ukupne vrijednosti 4.500, u okviru koga je škola dobila dva paviljona za učenike. Jedan je u potpunosti postavljen, uskoro će biti spreman i drugi, a moći će se koristiti, osim za odmor učenika, za vannastavne aktivnosti i sekcije.

U narednoj sedmici, iz sredstava rekonstrukcije, lokalna zajednica će krenuti u rješevanje problema starog dimnjaka kod postojeće kotlovnice, za koju je početkom godine iz gradskog budžeta izdvojeno 20.000 KM – navela je Pisić.

U JU SŠC „Petar Kočić” spremno dočekali početak školske godine

U narednoj sedmici očekuje se drugi dio donacije za učenike ugostiteljske škole, smjerova kuvar i konobar. – Preko projekta „Prilika plus” koji finansijski podržava Vlada Švajcarske, a implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom iz Istočnog Sarajeva dobili smo svu potrebnu opremu za učenike ugostiteljske škole.
Dio sitnijeg kuhinjskog inventara je već stigao, a u narednoj sedmici očekujemo i ostatak donacije u vidu rashladnih, elektro uređaja i drugihaparata potrebnih za rad u školskom kabinetu za nastavu – kaže Pisić i dodaje da je više od polovine učenika koji su ove godine završili školovanje za zanimanje kuvar već pronašlo posao u zvorničkim restoranima i motelima, dok je ostatak otišao na usavršavanje ili da radi u drugim gradovima RS i Srbije.

U JU SŠC „Petar Kočić” spremno dočekali početak školske godine

Do kraja godine u školi će biti nabavljeno pet školskih tabli uvrijednosti 2.000 KM, te novi kopir aparat u vrijednosti 2.200KM, jer postojeći nije mijenjan već petnaest godina.

Stoji u dopisu pristiglom iz SŠC Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *