U mjestu Kamenica dosta je radno, a najavljuje se i skorašnje asfaltiranje puta. Pored priprema za otvaranje džamije u Redžićima u centru Kamenice, ovih dana izvode se završni radovi za asfaltiranje puta koji će povezati naselja Agići, Brdo, Ramići, Alići, Čikarici i Salkunići.

U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta

Asfaltiranjem ove dionice puta, više od pedeset domaćinstava, a koja žive u navedenem zaseocima biće spojeni sa ostatkom Kamenice noramlnom putnom komunikacijom. Ova naselja dugo vremena su imala i problem sa klizištem koje je odnijelo dio puta, te je stalno prekidalo putnu komnunikaciju.
Prošli mjesec je jednom velikom radnom akcijom sanirano klizište, a sav rad  finansiran je od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te gradske uprave Zvornik.

U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta

Klizište i prekid puta nastali su još za vrijeme velikih poplava 2014.godine i tek sada su sanirani kako treba. Odmah poslije saniranja pomenutog klizišta, pristupilo se narednoj akciji, asfaltiranja dionice puta.

Od velikih poplava i klizišta imali smo problem sa aktivnim klizištem koje je već sanirano. Dionica puta koja se priprema za asfalt predstavlja glavni put za sela Agići, Brdo, Ramići, Alići, Čikarići i Salkunići. Pored toga na ovom pravcu svi ljudi iz mjesta Bakrača i Polja imaju svoja obradliva zemljišta pa će i njima služiti. Ovo će finasirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kojem se ovim putem zahvaljujemo. Rekao je Muhamed Čikarić inicijator ove aktivnosti.

U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta

Do sada smo bili sigurno sa najlosijim putem u ovom dijelu podrucja Kamenice. Upravo završavamo rad drenažnog kanala i ovdje će biti ozidana pozida jer je međa visoka a iznad ima zemljište sa puno voda. Asfaltiranje,kanali ,dva propusta i uredjenje jednog većeg propusta u potoku kod sela Alići su aktivnosti koje sprovede mještani Kamenice. Istakao je Čikarić u svojoj izjavi za Zvornicki.ba

U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta

Ranije smo pisali o akciji na uređenju džamije u mjestu Redžići koja se otvara 5.augusta ove godine što možete pogledati OVDJE!
U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta U Kamenici radno, uskoro i novo asfaltiranje puta

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *