U Sapni još dvije osobe zaražene korona virusom, zaraženi virusom članovi porodice prvozaraženog

0
S obzirom da se na području općine Sapna u posljednje vrijeme bilježi nagli porast broja novozraženih lica korona virusom, Općina Sapna izdala je saopćenje za javnost koje vam prenosimo u cjelosti: “Prema podacima dobijenim od Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Sapna i Komunalnog i sanitarnog inspektora Općine Sapna , ukupan broj lica pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem/boravištem na području naše općine je 33. U periodu od 16.juna 2020.godine do danas zabilježen je nagli porast broja novozaraženih lica te je u ovom periodu zaraženo 30 lica, a 106 stavljeno je pod zdravstveni nadzor. Porast broja novozaraženih je uglavnom u direktnoj vezi sa organizovanim okupljanjima građana na kojima nisu poštovane propisane mjere i preporuke. Četiri lica sa područja općine Sapna koja su bila pozitivna na koronavirus su preminula. S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa još jednom apelujemo na građane i poslovne subjekte da sepridržavaju svih mjera i preporuka propisanih od strane nadležnih organa. Kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih lica, molimo građane i poslovne subjekte da nose zaštitnu opremu, drže propisanu fizičku distancu, vrše propisanu dezinfekciju, smanje kretanje i izbjegavaju okupljanja većeg broja ljudi. Svjesni smo težine situacije i posljedica koje su nastale kao rezultat pandemije uzrokovane koronavirusom kao i dužine trajanja neizvjesnosti, ali uz poštivanje propisanih mjera i pridržavanje uputa stručnjaka sačuvaćemo naše, ali i zdravlje naših najbližih i brže ćemo prevazići ovu tešku situaciju, ” navedeno je u saopćenju koje potpisao načelnik Općine Sapna Zudin Mahmtović.
Sapna

U Sapni je danas potvrđeno da su još dvije osobe inficirane korona virusom. Prema riječima kriznog štaba ove općine zaraženi su članovi porodice prvozaraženog u Sapni kojem je u petak potvrđeno da je inficiran korona virusom.

U Sapni jš dvije osobe zaražene korona virusom, zaraženi virusom članovi porodice prvozaraženog
Sapna

Prema informacijama RTV Glas Drine prvozaraženi pacijent je virusom inficiran u Banja Luci gdje je zaposlen. Kako saznajemo prvi pacijent zaražen korona virusom u Sapni je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a danas je prisustvo virusa potvrđeno kod još dva člana njegove porodice.

Zaraženi je boravio u prostorijama Doma zdravlja Sapna, pa su od petka u izolaciji 11 uposlenika ove zdravstvene ustanove, a koji su bili u kontaktu sa pacijentom.

Sportska dvorana u Sapni je preuređena u karantin u kojem će biti smješteni zaraženi korona virusom.

(RTV Glas Drine/Zvornicki.ba)

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...