U toku je akcija izgradnje Doma kulture u Đulićima
Požar je uništio Dom kulture

U mjestu Đulići u toku je akcija prikupljanja sredstava za porušeni Dom kulture koji je ranije bio okupljalište mladih iz ovog mjesta. U nastavku prenosimo poziv jednog od pokretača akcije Adina Selimovića.

“Poštovani sugrađani i svi ljudi dobre volje, kažu da je ogledalo kuće njena avlija, a ogledalo svih nas je Dom kulture u Đulicima, kojeg su nasi djedovi, očevi, amidže, dajdže, rodjaci ostavili nama u amanet, a danas je nažalost u katastrofalnom stanju, kao posljedica požara iz 2013. godine! Od tog dana pa do danas svi nijemo promatramo našu sramotu i ne preuzimamo ništa da se to stanje promjeni.

djulici3Utihnuli smo se kao zajednica, postali nezainteresovani za sve što ima veze sa zajednišstvom, i nekako svi na svoju stranu, ne mareći za pokoljenja koja dolaze, i ono sto možemo mi njima ostaviti u amanet. Ovim putem apelujem na sve gradjane, posebno omladinu koja je prepoznatljiva po svom poštenju, zalaganju, radu, da vratimo sjaj našem Domu kulture, koji je krajem osamdesetih godina bio mjesto gostovanja najvecih tadašnjih muzičkih zvjezda, mjesto gdje su naša djeca gledala svoj prvi film na platnu, organizovala priredbe. Da bi ponovo vratili sjaj našem Domu kulture potrebna su materijalno tehnička sredstva!

U toku je akcija izgradnje Doma kulture u ĐulićimaDosta je donacija od kojih je većina završavala u privatnim džepovima, nama ne treba to, nama treba dobra volja i da uz skromne novcane priloge, priloge u sredstvima kao sto su prozori vrata, elektro- materijal, jupol. Vratimo sjaj našem Domu! Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu našu akciju koja traje i da svi zajedno učinimo naš Dom mjestom naših dragih susreta i druženja.

Svi zainteresovani se mogu uključiti u akciju. Za detaljnije informacije i kako pomoći pozovite broj 062 659 210.

(zvornicki.ba)

djulici41 U toku je akcija izgradnje Doma kulture u Đulićima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *