turnir se organizuje 6 put po redu, i do prije 2 godine pravilo je bilo da jednu godinu organizuje Foča a jednu Vlasenica, međutim u poslednje 3 godine fk Vlasenica je preuzelo organizaciju na sebe i od tada mi organizujemo turnir samostalno

U Vlasenici će se i ove godine u organizaciji fudbalskog kluba Vlasenica održati šesti po redu memorijalni turnir u fudbalu pod nazivom Milivoje Mišo Savić.

Turnir se igra po standardnim pravilima fudbala i kup sistema. Turnir počinje 15.jula u suboto od 10 sati sa prvom polufinalnom utakmicom i završava finalnom utakmicom od 17 sati istog dana ukoliko sve protekne po planu.

Ove godine učešće na turniru potvrdila su i dva zvornička prvoligaša FK Drina Zvornik i FK Napred Šepak. Pored zvorničkih klubovva redovni učesnici su FK Vlasenica i FK Sutjeska Foča, ova dva kluba osnivači i pokretači ovog sada već tradicionalnog memorijalnog turnira koji gaji i održava sjećanje na prerano preminulog sportistu Milovaja Savića zvanog Mišo.

Zvornički prvoligaš Drina Zvornik imat će i prvu ozbiljnu probu u Vlasenici, a Skupština Drine bi do tada trebala imenovati novo rukovodstvo Kluba i javnosti predstaviti ciljeve i planove u predstojećoj sezoni.
Turnir se posljednje tri godine održava u Vlasenici, a fudbalski klub je preuzeo organizaciju u potpunosti na sebe. Ovaj turnir je odlična proba u toku priprema za sve klubove koji uzmu učešće.

U Vlasenici i ove godine memorijalni turnir Milivoje Mišo Savić

Milivoje Savić- Mišo, preminuo je 19. septembra 2007. godine u bolnici u Podgorici, od posljedica teških povreda glave, koje je četiri dana ranije zadobio u saobraćajnoj nesreći u Foči.
Karijera

Milivoje Savić rođen je u Sarajevu 15. novembra 1987. godine. Fudbalsku karijeru započeo je u Vlasenici, gdje je sa porodicom izbjegao početkom proteklog rata.

U tom gradu Milivoje je završio osnovnu i srednju mašinsku školu, nakon čega je 2006. godine upisao Fakultet fizičke kulture u Palama.

U FK Vlasenica prošao je kroz sve omladinske selekcije, da bi sa 16 godina, kao izuzetan talenat, nastupio za prvi tim matičnog kluba. U Sutjesku je prešao u julu 2006. godine.

Od tada je bio nezamjenjiv na golu kluba iz Foče. Pored odličnih igračkih kvaliteta, krasile su ga izuzetne karakterne osobine, tako da je u klubu bio ljubimac svih, od navijača i saigrača, pa do članova Uprave.
Saigrači za Milivoja kažu da je posjedovao neopisivu harizmu i vedar duh, kojim je naprečac osvajao simpatije ljudi oko sebe. Bio je primjer pravog sportiste i uzor svim klincima u klubu

Turnir se ove godine organizuje šesti put po redu, a do prije 2 godine pravilo je bilo da jednu godinu organizuje Foča a jednu Vlasenica, međutim u poslednje 3 godine Vlasenica je preuzelo organizaciju na sebe.

U Vlasenici će se 15.jula odigrati četiri utakmice. Dvije polufinalne te utakmice za treće mjesto i finalna koja bi se trebala igrati od 17 časova na gradskom stadionu u Vlasenici.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *