Zbog haosa u zvorničkoj bolnici policija je imala pune ruke posla. Direktor tvrdi da su mu pobunjeni radnici rano u petak ujutro upali u kancelariju pa je morao da zove policiju.

U ZVORNIČKOJ BOLNICI NASTAVLJEN HAOS Zaposleni tvrde da im je novi direktor pretio SVILENIM GAJTANOM, intervenisala policija
FOTO: R.Jokić

I mi smo zvali policiju jer nam je direktor pretio svilenim gajtanom, tvrdi doktor Zoran Komljenović, koji već tri dana predvodi pobunu radnika.

– Pozvao sam policiju, odmah su poslali patrolu. Dao sam izjavu da se moje kolege i ja ne osećamo bezbedno. Da smo zabrinuti za ličnu bezbednost, bezbednost naših porodica i naše imovine, to je sve. Sve to radi pretnje da se steže svileni gajtan. Ne znam da li je to neka metafora, da li je to šala, ali zvuči jako ozbiljno – rekao je hirurg Zoran Komljenović.
Sve ćemo proveriti u saradnji sa Tužilaštvom, kratko poručuju u zvorničkoj policiji.

Jovan Okuka sve negira i tvrdi da ga je Komljenović sa svojom grupom upao ljut zbog njegove odluke da smeni dosadašnjeg zamjenika direktora. Napali su mene i moju novu zamenicu, tvrdi Okuka.

-Počeli su dobacivati, šta je tačno ko rekao nije ni bitno, ja sam izašao i pozvao policiju. Tu je ostala moja zamenica, doktorka Ivana Prodanović koja je tu preživela salve uvreda. To da sam ja spominjao nekakav svilen gajtan, to su čiste budalaštine – rekao je v.d. direktora Opšte bolnice Zvornik, Jovan Okuka.

I dok Okuka očekuje novu posetu Vladine komisije koja će u ponedeljak pokušati ponovo da obavi primopredaju, podrška pobunjenim radnicima stiže od Ministra bezbednosti BiH.

Dragan Mektić sazvao je konferenciju za novinare i optužio SNSD-ovog poslanika Lazara Prodanovića, da stoji iza odluke Vlade o smeni Milorada Drljevića.
– Žele da unište i dovedu drugog čoveka, a znate zašto. Zato što ovaj sad direktor neće da šalje pacijente u privatnu kliniku Lazara Prodanovića, poslanika SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH. Zato, evo idite pa ćete videti da je Lazar Prodanović otvorio kliniku od milion evra. Odakle – upitao je ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić.

Smenu direktora nisam tražio ja nego boračka udruženja, prvi put progovara za ATV Lazar Prodanović. Mektića podseća da direktora imenuje i razrešava Vlada i to se kaže Prodanović mora poštovati. Iako mu iste optužbe pripisuju i radnici, tvrdi da sa zvorničkom bolnicom nema ništa.
– Dakle, nema nikakva smena veze sa mnom, to su bezočne laži. Ali je vrlo simptomatično da gospodin Mektić govori o nečemu što upućuje na umešanost takvog intrigantskog odnosa u zbivanja u Zvorniku. Vlada RS imenuje i razrešava direktore. Ono što ja mogu reći je da pozdravljam odluku Vlade koja je rezultat izričitog zahteva gradske boračke organizacije i gradske organizacije ratnih vojnih invalida – rekao je poslanik SNSD u PDPS BiH Lazar Prodanović.

Na kraju su se u sve uključili i sindikati, a obe strane danas dobijaju podršku. Dok sindikat doktora medicine Miodraga Femića podržava pobunjene radnike, smenu direktora Drljevića pozdravlja sindikat Milenka Granulića. Granulić kaže da nekolicina radnika pravi predstavu za medije, narušavajući tako ugled bolnice, piše ATV.

(ATV.BL/Blic.rs)