Potvrđena su 4 nova slučaja zaraze korona virusom na području Zvornika i to nakon testiranja 42 uzorka uzetih od primarnih zaraženih virusom u Zvorniku sa područja Lokanja i Skočića. Prema nezvaničnim informacijama novozaraženi su iz naselja Ulice, Grbavci i gradsko jezgro Zvornika. Potvrđen je i slučaj zaraze korona virusom u Bratuncu gdje je jedna osoba inficirana i dva slučaja zaraze u Sapni u naselju Nezuk gdje je inficirano dvije osobe, svi zaraženi u Zvorniku, Sapni i Bratuncu osjećaju se dobro i nemaju teško narušeno zdravstveno stanje. U nastavku prenosimo tekst Nezavisnih novina o ukupnom broju zaraženih na području RS-a.

U Zvorniku još četiri osobe zaražene korona virusom, dvije osobe u Sapni i jedna u Bratuncu pozitivne na korona virus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 316 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 38 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 15 muških i 23 ženske osobe, od kojih su 11 mlađe, 26 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Doboja, sedam iz Кostajnice, po četiri iz Banjaluke, Zvornika i Ugljevika, tri iz Modriče i po jedna iz Prijedora, Кotor Varoša, Bratunca i Trebinja.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na otkrivenim mjestima lokalne transmisije virusa u ovim opštinama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.666 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.149 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 32.079 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 80, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 25, a u opštim bolnicama 55.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 93.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.280 osoba, a nadzor je završen kod 35.277 osoba.

(Zvornicki.ba/Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *