djacke2 djacke3 Učenici iz Kamenice dobili besplatne autobuske karte od svojih sugrađana koji žive u dalekom Sent Luisu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: KUPLJENE KARTE

Nastupanjem mjeseca marta,  učenici iz mjesta Kamenice kod Zvornika dobili su besplatne autobuske karte od svojih sugrađana koji sada žive u dalekom St. Louis-u. Ova aktivnost je započela ranije i već smo o ovoj akciji vrijednoj pomena ranije pisali o čemu možete više pročitati „ http://zvornicki.ba/2017/02/13/djeci-kamenice-uruceni-pokoni-od-njihovih-sugradana-koji-zive-u-sent-luisu-u-sad-u-foto/ „ .

Učenici iz Kamenice dobili besplatne autobuske karte od svojih sugrađana koji žive u dalekom Saint Louis-u
Sead Mehmedović koordinator akcije

Koordinator cijele akcije, Sejad Mehmedović nakon raspodjele autobuskih karata za učenike osnovne i srednje škole koji pohađaju nastavu u Drinjači i Zvorniku za portal Zvornicki.ba kaže:

„Evo nakon podjele paketića i obuće djeci Kamenice, konačno smo uspjeli obezbjediti i karte za ovaj  mjesec,  kao što je bilo i najavljeno. Danas smo obavili još jedan zadatak koji su nam dale naše komšije iz St.Louisa i time obradovali kako učenike,  tako i njihove roditelje. Preostalo je još nešto novca od kojeg je planirno da se nabavi ljetna obuća za učenike koji pohađaju školu u Kamenici. Zajednički zaključak svih učesnika u akciji je da smo uspjeli od prikupljene količine novca uraditi nesto “malo” više od očekivanog na prvu. Ljetna obuća će biti završetak ove “humanitarne” akcije upućene od naših podrinjaca iz St.Louisa.

Učenici iz Kamenice dobili besplatne autobuske karte od svojih sugrađana koji žive u dalekom Sent Luisu
Rifat Mehmedović

Roditelji su prezadovoljni svim urađenim kroz ovu aktivnost. Rifet Mehmedović za portal Zvornički.ba o svemu kaže: „ Ovim putem ja želim prije svega da poselamim i pozdravim naše drage komšije koji su nas se sjetili u ovim teškim vremenima i koji su radosni kada nam mogu pomoći. Ova njihova pomoć je dobrodošla svakome od stanovnika Kamenice. Jako mi je drago da nas nisu zaboravili i da je ovaj projekat realizovan uspješno. Jos jednom im zahvaljujem na tome“ .

I Senida Selimović, govoreći za naš portal, nije krila svoje zadovoljstvo onim što je urađeno :

„ Živim u Kamenici od 2001. godine i majka sam djeteta koji pohađa školu u Zvorniku. Naše komšije ovdje ne biraju posao kada je u pitanju zarada, samo da se ima, jer ako želiš priuštiti djetetu imalo normalno školovanje onda nemaš baš puno izbora. Ovi ljudi su nas jako obradovali i veliko im hvala. Iskreno jedan mjesec sa manjim troškovima mnogo znači“ .

Svjesnost položaja u kojem se većina roditelja ove djece nalazi, kao i učenici nisu krili svoje zadovoljstvo:
„Učenica sam sedmog razreda škole „Jovan Cvijić“ u Drinjači. Živim u Kamenici sa ocem,mamom i bratom. Samo ću reći hvala svim ljudima dobre duše koji su nas se sjetili“.Izjavila je Melisa Mehmedovic , a sličnog mišljenja je i Almedina Mustafić :

Učenici iz Kamenice dobili besplatne autobuske karte od svojih sugrađana koji žive u dalekom Sent Luisu
Učenica Almedina Mustafić

„Učenica sam 2. razreda srednje Ekonomske škole u Zvorniku. Živim u Kamenici sa ocem,majkom i bratom. Zaista prelijepa gesta naših komsija iz St.Lousia. Malo je ovakvih osoba koje ne zaboravljaju svoje krajeve. Suvišno bi bilo pričati puno o tome, najbolje vam govori reakcija roditelja kao i mališana ovog mjesta, na čijim licima možete vidjeti samo osmjeh. Hvala svim dobrim ljudima koji su se odlučili na ovako veliki korak, koji nije bilo jednostavno realizovati“ .

Mišljenje portala Zvornicki.ba o ovoj i ovakvim aktivnostima je više nego pozitivno jer važnost ovakih akcija najbolje je vidljiva iz reakcija onih koji su korisnici ove pomoći.

Pozivamo sve one koji rade korisne stvari za svoju zajednicu, društvo, mjesto, grad, da nam se jave i dobiju medijski prostor koji im može obezbjediti i omogućiti portal Zvornicki.ba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *