Uvedeno povjereništvo u OO SDA SrebrenicaZvornicki.ba ekskluzivno saznaje da je na upravo održanoj sjednici Povjereništva SDA BiH u Sarajevu razmatrana novonastala situacija u Srebrenici i općinskom odobru ove stranke u tom podrinjskom gradiću.

Poslije duge rasprave iznijetih činjenica, i prikupljenih informacija sa terena, Predsjeništvo je donijelo odluku o uvođenju Povjereništva u općinski odbor SDA Srebrenice.

Iz strančkog vrha se nadaju da će ovim potezom i procesom izmiriti dvije struje nastale u Srebrenici unutar SDA  što je prouzrokovano gubitkom pozicije načelnika. Potvrda informacija može se pročitati i na službenom portalu SDA.

Javnost će u narednom periodu biti upoznata sa detaljima odluke, ono što seza sada zna jeste da Hamdija Fejzić nije više Predsjednik OO SDA Srebrenica, ali i da će povjereništvo činiti Adil Osmanović, Šefik Džaferović, Safet Softić, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Dževad Mahmutović, Sadik Ahmetović i šest odbornika SDA u Skupštini općine Srebrenica.

Uvedeno povjereništvo u OO SDA Srebrenica
Hamdija Fejzić – bivši predsjednik SDA Srebrenica

Podsjećamo da je na funkciju predsjednika SDA Srebrenica Hamdija Fejzić izabran na posljednjim unutarstranačkim izborima. Na posljednjim lokalnim izborima u Srebrenici SDA je predvodio Hamdija Fejzić koji je pored gubitka pozicije Bošnjaka načelnika izgubio i na listi za odbornike u Skupštini opštine Srebrenica gdje je završio drugi iza Alije Tabakovića.

U prošlosti je SDA Zvornika često imala sličnu situaciju i uvođenje povjereništva, prema nezvaničnim informacijama i mahalskim pričama Zvornika, najzaslužniji za razdore unutar ove stranke u Zvorniku, upravo su bili kadrovi SDA iz Srebrenice. Danas je nešto drugačija slika u SDA na području Srednjeg Podrinja, a vjerujemo da članovi SDA Zvornika mogu prenijeti pozitivna iskustva na svoje kolege iz Srebrenice.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *