Večeras svi u dvoranu da podržimo odbojkašice na putu povratka u prvu ligu RSVečeras od 18 sati u velikoj dvorani RSC Zvornik igra se utakmica desetog kola druge lige Republike Srpske između domaće “Drine” i ekipe Bratunca. Ovaj meč je od izuzetne važnosti za oba tima i jedan je od derbija ovog dijela prvenstva. Naše odbojkašice brane prvo mjesto koje vodi u doigravanje za ulazak u prvu ligu RS, a Bratunac pokušava napasti to isto mjesto sa treće pozicije na kojoj se trenutno nalazi sa zaostatkom od tri boda za našim odbojkašicama.

Poslije uspjeha OKK “Princip” u direktnom duelu sa konkurentom za prvo mjesto druge lige RS  u košarci, sada je malo potrebno da i djevojke iz ŽOK “Drina” postignu isti uspjeh. Da bi put bio lakši neophodna je podrška sugrađana ovih mladih djevojki i navijača Drine.

Podsjećamo da je ženska odbojka sport sa dugom tradicijom na prostoru Zvornika i da je prije rata ovaj sport igrao najviši rang od svih kolektivnih sportova u našem gradu. Da bi se sport vratio u grad na Drini neophodna je podrška i navijača. Talent se rađa uz djecu na ovim porstorima i njega jedino ne fali.

Večeras svi u dvoranu da podržimo odbojkašice na putu povratka u prvu ligu RS
Ovako izgleda dvorana u Brčkaom kada nastupa ekipa prvaka BiH ZOK “Bimal”

Večeras svi u dvoranu, ponesite dlanove, podržimo naše djevojke da vrate dane slave.

Večeras svi u dvoranu da podržimo odbojkašice na putu povratka u prvu ligu RS
Zahvaljujući kontinuiranom radu, nedavno je Bimal u Brčkom ugostio evropskog i svjetskog prvaka ZOK Kazan iz Rusije u okviru osminefinale evropskog kupa

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *