U posljednja 24 časa, u Institutu za javnozdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljinii Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 322 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 21 osobe u Republici Srpskoj. Prema saopštenju od jutro novozaraženi ne dolaze iz Zvornika i zvorničke regije. Zvornik očekuje rezultate za 42 osobe koje su testirane u zvorničkim zdravstvenim ustanovama, a prema prvi rezultatima Instituta jedan dobar dio od 42 testirano nije inficiran virusom COVID-19, rezultati za sve 42 biće poznati u toku vikenda, a moža i danas.

Zvornik jutros bez novozaraženih korona virusom, potvrđen vrius kod 21 osobe u RS

Danas pozitivne osobe prema sapštenju iz Instituta su 12 muških i devet ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 11 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Кostajnice, tri iz Modriče, po dvije iz Doboja, Gradiške, Кotor Varoša, Banjaluke i Čelinca i po jedna iz Prijedora, Кozarske Dubice, Bijeljine i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpsko je potvrđeno 1.628 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.135 osoba. Na SARS-CoV-2t estiranoje ukupno31.784 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 68, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 22, a u opštim bolnicama 46.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 97.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.233 osoba, a nadzor je završen kod 35.276 osoba.

U Federaciji je jutros potvrđeno 27 novih slulajevakorona virusa. Zvornik trenutno ima 15 građana koji su pozitivni na korona virus, niko od inficiranih nije loše kliničke slike.

(Zvornicki.ba/Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *