Anonimni donator daruje sa 2000 KM svako treće i naredno dijete rođeno u braku

Pomalo nevjerovatna priča u današnje vrijeme dolazi iz Srpske pravoslavne Crkve i dobrotvoru koji se obratio ovoj vjerskoj instituciji. Anonimni donator je odlučio svoje bogatstvo stečeno za života podijeliti porodicama koje imaju troje i više djece. Da se ne radi o izmišljenoj novinarskoj priči potvrđuje i pismo pristiglo na adresu Zvorničko-tuzlanske eparhije.

Anonimni donator daruje sa 2000 KM svako treće i naredno dijete rođeno u braku

Naime, anonimni donator je odlučio da svoje bogatstvo uloži u podsticanje nataliteta, tako što će svako treće i naredno dijete darivati sa po 2000 KM.

Ovaj anonimni donator se obratio Srpskoj pravoslavnoj crkvi sa molbom da mu pomogne u ovom naumu.

“Imam nemalu svotu novca (a nemam nasljednika) i želim je uložiti u podsticanje rađanja. Za ovu akciju potrebna mi je pomoć naše Svete Crkve pa Vas molim za Vaš blagoslov i da obavežete sve sveštenike u Vašoj eparhiji da svaki sveštenik u svojoj parohiji podstiče parove na rađanje trećeg i četvrtog djeteta. Ja bih svako novorođeno dijete darovao sa 2000 KM”, piše u pismu. Pismo pristiglo na adresu Eparhije pogledajte ispod.

Anonimni donator daruje sa 2000 KM svako treće i naredno dijete rođeno u braku
Pristiglo pismo

Ovaj čovjek velikog srca, odlučio je da ostane anoniman, pa će ga zastupati direktor osnovne škole u Osječanima, Saša Živanović i sveštenik u selu Gornja Slatina, Dragan Pavlović.

Ukoliko ste roditelj troje ili više djece, treba da dostavite potvrdu od matičnog ureda i potvrdu od sveštenika da je dijete kršteno i da je treće ili četvrto dijete u braku. Ove dvije potvrde treba da pošaljete poštom na adresu:

ŽIVANOVIĆ SAŠA

74225 OSJEČANI

Podijelite nas :