Rekordan budžet grada Zvornika za 2020 godinu iznosi skoro 32 miliona maraka

Danas je održana 33 redovna sjednica Skupštine grada. Odbornici su usvojili izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, kao i prijedloge odluka o usvajanju i izvršenju budžeta grada za 2020 godinu. Srđan Despić načelnik odeljenja za finansije je istakao da je usvojen budžet grada u iznosu od 31 milion i 903 hiljade KM.

Skupstina-Gradonacelnik

Došlo je do uvećanja budžeta u odnosu na nacrtom predviđeni iznos od 31 miliona 818 hiljada KM, tačnije budžet za narednu godinu u odnosu na nacrt uvećan je za 85 hiljada KM, rekao je Despić . On je podsjetio da su dobili preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske koje su uvrštene u prijedlog bužeta , a to se odnosilo na smanjenje pozicija za transfere i materijalne troškove , dok su povećani iznosi sredstava za finasiranje protiv požarne zaštite. Kada je u pitanju izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci ove godine , Despić je istakao da su u odeljenju za finansije izuzetno zadovoljni izvršenjem budžeta za ovaj period koji je iznosio 17 miliona i 600 hiljada KM što u procentima iznosi oko 70 odsto.

Skupstina-mozda-naslovna

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović je rekao da je usvojeni budžet razvojnog karaktera i da će u 2020 godini , Zvornik biti veliko gradilište. On je podsjetio da će u narednoj godini početi realizacija rekonstrukcije objekta Doma zdravlja, proširenje kapaciteta ambulante u Branjevu, izgradnja novog bloka Bolnice, kao i rekonstrukcije gradskih ulica.

Skpstina-1-640x330

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Zvorniik, poslednjoj u ovoj godini, odbornicima se obratio i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji im se zahvalio na dobroj saradnji i radu lokalnog parlamenta u 2019 godini. „ Zahvaljujem vam se svima zato što se uvažavamo i poštujemo.

Hvala na svim sugestijama i prijedlozima koji su od vas dolazili u toku ove godine i očekujem da ćemo i sljedeću i sve godine koje su pred nama nastaviti zajedno kvalitetno i dobro da radimo u interesu naših sugrađana. Želja mi je da naš gradski parlament nastavi da radi u duhu kao do sada gdje svi, praktično, dišemo kao jedan, gdje nema praznih diskusija i priča radi politikantstva. Mislim da mnogo lokalnih sredina na prostorima čitave regije imaju šta da vide u parlamentarizmu u našem Zvorniku.

Mi smo prihvatili koncept da se ne donose odluke za dobro grada i građana beskonačnim raspravama i svađama u skupštinskoj sali nego za stolom za kojim sjede predstavnici političkih partija i kada tu imamo konsenzus oko toga šta i kako, skupštinska zasjedanja predstavljaju formalnost, rekao je Stevanović.

Podijelite nas :