Dogovorena praksa u AKS kurirskoj službi za učenike TŠC Karakaj

AКS kurirska služba i JU Tehnički školski centar Zvornik dogovorili su saradnju o održavanju praktične nastave za učenike škole u prostorijama pomenute kompanije.

Dogovorena praksa u AKS kurirskoj službi za učenike TŠC Karakaj

AКS Ekspres Кurir je jedna od vodećih kompanija za paketnu dostavu u Srbiji, a prošle godine su poslovanje proširili i na kompletnu Bosnu i Hercegovinu. Sa 150 zaposlenih mladih i stručnih ljudi, 9 centara sa magacinima na teritoriji Bosne i Hercegovine i 100 potpuno novih teretnih vozila vodećih svjetskih proizvođača su među liderima u ovoj oblasti u BiH.

Predmetni nastavnici su u pratnji učenika već bili u posjeti AКS-u i prepuni su pozitivnih utisaka. Profesor Jerotija Matić je ukratko objasnio detalje buduće saradnje i koliko će rad u ovakvim uslovima značiti samim učenicima.

– U okviru što bolje realizacije praktične nastave JU TŠC je ostvario saradnju sa kurirskom službom AКS iz Zvornika, gdje će učenici sa smjerova PTT saobraćaja i drumskog saobraćaja određeni broj časova predviđenih planom i programom praktično obraditi u prostorijama ovog kurirskog operatera. Značajna stvar je što je ova lokacija logističko-transportno pregradni centar gdje se može praktično vidjeti cjelokupna logistika organizacije transporta i prerade paketskih pošiljaka, uključujući i kol-centar, što je i osnovna djelatnost ovog operatera, tako da će učenici praktično moći da vide sve faze tehnološkog procesa. Ovakav vid organizovanja je dobar primjer koji predstavlja dualni sistem obrazovanja gdje se pored kabinetsko-praktičnog rada učenici upoznaju sa živim procesom rada kod pomenutog operatera – rekao je Matić.

(Izvor: jutsczv.org)

Podijelite nas :