Drina potopila Gradišku za potvrdu liderske pozicije Prve lige odbojke RS

Odbojkaši Drine pobijedili su ekipu Gradiške u okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske i tako stigli do desete pobjede u ovoj sezoni. Meč je igran u Zvorniku u velikoj dvorani Rekreativno-sportskog centra Zvornik.

Drina potopila Gradišku za potvrdu liderske pozicije Prve lige odbojke RS
OK Drina

Rezultat je na kraju bio 3:0 za Zvorničane. Tim Drine je dodatno uigrao akcije za predstojeći plejof koji će usljediti za dvije sedmice.

Gosti iz Gradiške pružili su dostojan otpor. Rezultat po setovima iznosio je 25:18, 25:22 i 25:12.

I ova je utakmica potvrdila da je mjesto zvorničkim odbojkašima među najboljim u BiH. Za nadati se da će entuzijazam i talent koji posjeduju sve selekcije najboljeg zvorničkog sportskog kolektiva u 2018.godini biti prepoznat od zvorničkih kompanija.

Podsjećamo da je zvornički gigant Alumina vodeća po količini izvoza iz cijele BiH. Prilikom novogodišnjeg prijema finansijski direktor Alumine Mile Matić je izjavio da Alumina sama izvozi više nego cijela Republika Srpska.

Red bi bio i da grad koji ima najvećeg izvoznika u BiH i čiji je izvoz veći od cijele RS ima i premijerligaše u svim sportovima. Ove godine su na dobrom putu odbojkaši i rukometaši.

Drina potopila Gradišku za potvrdu liderske pozicije Prve lige odbojke RS

Nadajmo se i da će sportski radnici okupljeni pod imenom “Drina” kolektivno tražiti otvorenu podršku iz kompanije Alumina. Sportski i kulturni radnici su ponajbolje što grad Zvornik ima u ovom trenutku.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :