Još jedna osoba smrtno stradala prilikom paljenja korova

Lice čiji su inicijali Ž.Đ. (65) stradalo je prilikom uređenja poljoprivredne površine na privatnoj parceli u dobojskom naselju Podnovlje.

Još jedna osoba smrtno stradala prilikom paljenja korova

Dobojskoj policiji 2. marta oko 9.15 prijavljeno je da je na privatnoj zemljišnoj parceli bez znakova života pronađeno lice Ž.Đ, koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova.

Uviđaj su izvršili službenici Policijske stanice Doboj jedan, zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara i u prisustvu ljekara mrtvozornika dobojskog Doma zdravlja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Na području Policijske uprave Doboj od početka ove godine smrtno su stradala dva lica prilikom uređenja poljoprivrednih površina.

Prilikom paljenja niskog rastinja na zemljišnoj parceli u mjestu Radnja Gornja kod Teslića 21. februara je smrtno stradalo lice D.T. /80/, dok je u mjestu Prnjavor Mali kod Doboja 25. februara smrtno stradalo lice LJ.S. /82/.

Policijska uprava Doboj apeluje da stanovništvo tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo na površinama koje se mogu kontrolisati.

Iz policije upozoravaju građane da u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili nadležnu policijsku stanicu na broj 122.

(nezavisne)

Podijelite nas :