Kako da ujutro ne gubite vrijeme sa zaleđenim staklom i bravama

Osam ideja kako da vam se ne zaledi staklo, ni vrata, a ni brava na vašem automobilu. Međutim, postoji rješenje i za sve one koji trenutno imaju takvu vrstu problema.

Depositphotos_64282659_xl-2015_620x0
Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti mnogo lakši nakon nekoliko savjeta koji će vas pripremiti za “duboki minus”.
Tu je osam ideja kako da vam se ne zaledi staklo, ni vrata, a ni brava na vašem automobilu. Međutim, postoji rješenje i za sve one koji trenutno imaju takvu vrstu problema.

BIRAJTE ISTOK

Imate li mogućnosti, uvijek automobil parkirajte tako da prednji dio bude okrenut na istok. Tako će prvi jutarnji zraci polako otapati led na vjetrobranskom staklu.

POMAŽU ALKOHOL I SAPUN

Napravite tečnost za odleđivanje stakala, koju ćete ujutro samo poprskati po ledu. U bocu stavite litar alkohola, decilitar vode i deterdžent za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u promeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode).

B0088P 0157

ZAŠTITITE BRAVE OD LEDA

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

DA SE VRATA NE ZALEDE

Vrlo je jednostavno, sve što treba da uradite je da premažete gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Uradite to čim izađete iz vozila, kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.
SNAĐITE SE

Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći da sjednete u auto i odvezete se kući.

5e0efc3c10efd736801358

ČARAPE NA BRISAČE

Da, dobro ste pročitali. Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli “zalijepljene” za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese. Možete ih omotati i gumenom trakom.

ZAŠTITA ZA RETROVIZORE

Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese. Možete ih omotati i gumenom trakom.
STAVITE KARTON NA STAKLA

Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir.

Zaleđena stakla nikada ne polivajte vrućom vodom, jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesete krpom.

Podijelite nas :