Nekadašnji fudbaler Drine Nikola Mojović pojačao sarajevski Olimpik

FK Olimpik angažovao je novo pojačanje u zimskom prijelaznom roku. Nikola Mojović, doskorašnji veznjak Zvijezde iz Gradačca s kojom je raskinuo ugovor, potpisao je za sarajevski Olimpik. Prethodno je Mojović bio jedan od ključnih igrača banjalučkog Borca u povratku u Premijer ligu BiH i tada je sarađivao s aktuelnim trenerom tima sa Otoke, Darkom Vojvodićem.

Nekadašnji fudbaler Drine Nikola Mojović pojačao sarajevski Olimpik

Mojović je karijeru počeo u Sutjesci iz Foče, a osim Sutjeske, Borca i Zvijezde igrao je još za Vojvodinu, Proleter iz Novog Sada, Drinu Zvornik, Zetu iz Golubovaca te bijeljinski Radnik.

“Brzo smo se dogovorili oko mog angažmana. Svidjele su mi se ambicije kluba, plan i vizija za naredni period, ali i korektnost ljudi iz Olimpika prilikom razgovora. Nakon odlaska iz Zvijezde, bio sam u potrazi za angažmanom. Kontaktirali su me iz Olimpika, s trenerom Vojvodićem sam sarađivao i u Borcu, tako da ga vrlo dobro poznajem, kao i neke od igrača. Mislim da neće biti velikih problema da se brzo naviknem na novu sredinu. Jedva čekam početak priprema i iskušenja koja su pred nama, rekao je Mojović nakon potpisa ugovora.

Olimpik se nakon prvog dijela sezone u 1. ligi Federacije BiH nalazi na prvom mjesto s 34 boda, šest više od drugoplasiranog Goražde.

(Klix)

Podijelite nas :