O rukometašima Drine pišu i portali drugih gradova, trener Nedeljković govorio za Lozničke

Da su zvornički rukometaši Drine pravi hit pokazuje i pisanje medija iz drugih gradova. U nastavku prenosimo tekst koji je objavio portal “Loznicke novosti”:

nedeljkovictrener

Pet kola pre kraja prvenstva rukometaši Drine iz Zvornika nalaze se na prvom mestu u Prvoj ligi Republike Srpske i gotovo su obezbedili plasman u Premijer ligu BiH. Četa koju sa klupe predvodi Lozničanin Milan Nedeljković ima četiri boda više od Hercegovine iz Nevesinja i osam od Mladosti iz Banjaluka.

– Ostvarili smo 16 pobeda, dva puta igrali nerešeno i doživeli samo jedan poraz. Potrebna su nam još samo četiri boda i sigurno ćemo se plasirati u Premijer ligu. Planiramo da u svih pet preostalih utakmica ostvarimo pobede. Lepo je biti na prvom mestu i tu nameravamo i da ostanemo – poručuje Nedeljković.

Uspesima Drine doprinela su i šestorica Lozničana koji igraju za ovaj tim. Vladimir Ćosić, Darko Marković, Marko Ivanović, Milan Vukojičić, Vladimir Janković i Nikola Stefanović.

Ekipa je spoj mladosti i iskustva i čine je šestorica Lozničana i deset momaka iz Zvornika. Atmosfera u timu je izvanredna i to doprinosu rezultatima. Rukomet postaje sve popularniji u Zvorniku i zaista je pravo zadovoljstvo igrati pred punom dvoranom. Mi ćemo svoje na terenu odraditi kako treba, a na upravi kluba je da obezbedi sredstva za takmičenje u višem rangu, a potrebno je mnogo više nego što je to bilo u Prvoj ligi RS. Verujem da će sve biti u redu i da će se Drina od jeseni takmičiti u Premijer ligi BiH – kaže Nedeljković.

On ističe da je velika dobit to što škola rukometa odlično radi i podseća da trenutno okuplja pedesetak mladih rukometaša sa kojima veoma dobro radi Danka Bosiočić. Uprava kluba je donela odluku da deca ne plaćaju članarinu i da sve troškove snosi klub, što je, kaže Nedeljković, dalo pozitivne efekte.

Dobri rezultati zvorničkih rukometaša doprineli su da Nedeljković dobije više ponuda za nastavak trenerske karijere.

– Do juna ću sigurno ostati u Drini. Odbio sam ponude dva premijerligaša, kao i jednu odličnu ponudu iz inostranstva. Moja želja je da se u jednom trenutku vratim u Loznicu i pokušam da ostvarim ono što sam učinio u Bijeljini i Zvorniku, kao i u ŽRK Loznica grad kada sam vodio ovaj tim – poručuje Milan Nedeljković.

(loznicke novosti)

Podijelite nas :