Poznato više detalja današnjeg ubistva sudskog policajca u Vlasenici

Ubistvo sudskog policajca danas u Vlasenici šokrialo je ovaj podrinjski gradić, ali i cijelu regiju. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom ubistvu saopštili:

Poznato više detalja današnjeg ubistva sudskog policajca u Vlasenici

Pripadnici PS Vlasenica lišili su slobode lice M.D. zbog sumnje da je oko 12.00 časova ispred zgrade Osnovnog suda hicima iz pištolja nanio tjelesne povrede oštećenom koji je od zadobijenih rana preminuo, potvrdio je za infobirac.net portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

– Na licu mjesta su policijski pripadnici koji pod nadzorom dežurnog tužioca obavljaju uviđaj – rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

On je dodao da će poslije uviđaja biti poznato više informacija. Više informacija o ovom događaju iz Vlasenice prenijeli su iz portala Srpskainfo što prenosimo u nastavku:

Prije nego što je danas ubijen Milomir Jeftić je došao u Osnovni sud u Vlasenici kako bi svjedočio u jednom predmetu, saznaje Srpskainfo.
Nakon što je završio svjedočenje on je izašao ispred suda, dok je u to vrijeme sudski policajac Mladen Deurić bio u prijavnici suda.

– U tom trenutku došlo je do opaljenja iz službenog Deurićevog pištolja, a hitac je nesretnog Jeftića pogodio u vrat. Od zadobijene povrede Jeftić je ubrzo iskrvario i umro – rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da će policija ispitati svjedoke kako bi se utvrdilo šta je u trenuku pucnja Deurić radio s pištoljem.
– Za sada nije poznato kako se to desilo. Moguće da je vadio pištolj iz futrole ili se igrao s njim. To će biti naknadno utvrđeno – pojasnio je naš sagovornik.
Mladen Deurić, koji je osumnjičen za ubistvo u Vlasenici, prije manje od tri mjeseca počeo je da radi kao sudski policajac, saznaje Srpskainfo.

Direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević rekao je za naš portal da je upoznat sa ovim slučajem.

– Deurić je odradio pripravnički staž kod nas, a prije toga završio je obuku za sudskog policajca, kao i obuku za upotrebu vatrenog oružja – izjavio je Dragojević.

Iza ubijenog Jeftića ostalo je troje djece.

(srpskainfo/zvornicki)

Podijelite nas :