Prijava za 57-godišnjeg Zvorničanina zbog poslovne prevare iz 2011.godine

Podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinjena krivična djela „Poslovna prevara“ i „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića“, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik. O kriminalnoj radnji poslovne prevare navodi se:

mjenice

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Poslovna prevara“ i „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića“ protiv lica B.S. (1962) iz Zvornika.

Naime, lice se sumnjiči da je u periodu od jula 2009. godine do februara 2011. godine, u svojstvu direktora privatnog preduzeća iz Zvornika, oštetilo drugo preduzeće, takođe iz Zvornika, na način što nije izvršilo isplatu robe, a koju je, po prethodno sklopljenom ugovoru o poslovnoj saradnji, bilo dužno isplatiti.

Takođe, lice B.S. se sumnjiči da je izdalo mjenice za koje je znalo da nemaju pokrića i da obaveze neće biti ispunjene, čime se sumnjiči da je pribavilo imovinsku korist svom preduzeću u novčanom iznosu od 13.150,21 KM, za koji iznos je oštećeno drugo preduzeće, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

 

Podijelite nas :