Šeranić-Popović: Unaprijeđeno organizaciono funkcionisanje Opšte bolnice Zvornik za bolje usluge pacijentima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je u posljednje vrijeme unaprijeđeno organizaciono funkcionisanje i finansijsko poslovanje Opšte bolnice Zvornik.

Šeranić-Popović: Unaprijeđeno organizaciono funkcionisanje Opšte bolnice Zvornik za bolje usluge pacijentima
Idejno rješenje za budući izgled zvorničke bolnice

Šeranić je, nakon današnjeg razgovora sa direktorom zvorničke Opšte bolnice Ivanom Popovićem, rekao novinarima da je unaprijeđena i komunikacija među zaposlenima, jer je ova zdravstvena ustanova u proteklom periodu imala određenih poteškoća u tom pogledu.

“Imenovanjem direktora bolnica je došla u sasvim drugu poziciju, odnosno mnogo bolje organizaciono funkcioniše”, rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, što se tiče finansijskog aspekta i poslovanja, Opšta bolnica smanjila je svoje obaveze u prošloj poslovnoj godini u odnosu na 2017, tako da je i taj aspekt zadovoljavajući.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske u narednom periodu sa ovom zdravstvenom ustanovom definisati modele vraćanja dugova koji se, prije svega, odnose na radnike, a to podrazumijeva doprinose i poreze koji su u prethodnom periodu nastali.

Šeranić je rekao da je rukovodstvo Opšte bolnice upoznao o viziji i načinu rada resornog ministarstva, jer smatra da i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi treba unaprijed to da znaju kako bi imali vremena da usaglase i koordinišu aktivnosti koje čekaju zdravstvo u budućnosti po pitanju legislative i organizacije.

Govoreći o modernizaciji bolnice sa aspekta infrastrukturnih projekata i opreme, Šeranić je rekao da Opšta bolnica treba da pripremi idejni projekat za gradnju novog bolničkog bloka i da o tome obavijesti resorno ministarstvo i Vladu Republike Srpske, kako bi se vodile određene aktivnosti o tom pitanju.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o određenim pitanjima u vezi sa listama čekanja kod operacije katarakte, ultrazvuka srca i o drugim koja se odnose na liječenje i njegu pacijenata.

Popović je rekao da je u toku izrada idejnog rješenja za gradnju novog bloka Opšte bolnice u koji bi trebalo uložiti oko 5,5 miliona KM.

popovic seranic

“Nadamo se da će ovo idejno rješenje biti gotovo do početka marta kada bismo ga predali Vladi Republike Srpske, od koje očekujemo da pozitivno reaguje”, naveo je Popović i dodao da bi gradnja ovog bloka mogla da počne sa prvim danima proljeća.

On je istakao da bi, gradnjom novog bloka, bolnica Zvornik dobila značajan medicinski objekat koji će moći da pruža adekvatne zdravstvene usluge svim pacijentima iz regije Birač i šire.

Govoreći o finansijskom poslovanju Opšte bolnice, Popović je rekao da će prave pokazatelje imati početkom marta kada bude gotov završni račun o poslovanju.

“Sada mogu reći da je poslovanje u 2017. godini završeno sa gubitkom od oko 622.000 KM, ali da je taj gubitak znatno smanjen u 2018. godini”, rekao je Popović.

U okviru posjete, Šeranić i Popović su obišli odjeljenja Opšte bolnice Zvornik.

(RTRS)

Podijelite nas :