Sigurnost u Zvorniku za februar je zadovoljavajuća, iz saobraćaja zbog alkohola isključeno 129 osoba

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je danas da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva ova uprava zadovoljavajuće i stabilno sa povoljnim bezbjednosnim ambijentom, jer nije bilo događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana, a ni krivičnih djela sa višim stepenom društvene opasnosti.

Sigurnost u Zvorniku za februaru je zadovoljavajuća, iz saobraćaja zbog alkohola isključeno 129 osoba
Press PU Zvornik-Arhiv

Abazović je na konferenciji za novinare, predstavljajući podatke za februar tekuće godine, rekao da je u posmatranom mjesecu evidentirano smanjenje broja krivičnih djela, u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

– Ukupno su u februaru evidentirana 43 krivičnia djela, od kojih su 36 opšteg kriminaliteta, četiri privrednog kriminaliteta, jedno iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i dva krivična djela iz oblasti ugrožavanja javnog saobraćaja – rekao je Abazović.

On je dodao da je podneseno 39 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 49 lica, od kojih je devet maloljetnih.

Govoreći o migrantima, Abazović je rekao da u februaru na području Policijske uprave Zvornik nije zabilježen pojačan priliv migranata, ilegalnih ulazaka, kao ni evidentiranja zaticanja migranata na području ove policijske uprave.

Ističući da se sa dolaskom proljeća očekuje priliv većeg broja migranata, Abazović je rekao da u dosadašnjem periodu nije bilo krivičnih djela ili prekršaja koje su počinili migranti, kao ni to da su migrnti bili žrtve izvršenja krivičnih djela.

On je dodao da su pripadnici Policijske uprave Zvornik tokom februara učestvovali u određenom broju akcija republičkog, regionalnog i lokalnog karaktera, kao i obezbjeđivanja javnih ličnosti, te da su sve profesionalno i u skladu sa zakonom obavili.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić naglasio je da u februaru iz oblasti opšteg kriminaliteta nije bilo evidentirano izvršenje najtežih krivičnih djela iz grupe protiv života i tijela, kao što su teška ubistva, ubistva i slično.

– Nije bilo evidentiranih ni krivičnih djela protiv polnog integriteta, kao ni najtežih krivičnih djela iz grupe protiv imovione, kao što su razbojništva i razbojničke krađe – rekao je Savić.

Savić je istakao da su u februaru otkrivena četiri krivična djela privrednog kriminaliteta i da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta četiri izvještaja protiv četiri lica.

On je rekao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 7.000 KM, koliko iznosi i visina stečene protivpravne imovinske koristi.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u februaru evidentirano 36 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na februar prošle godine manje za 23 odsto.

– U ovim saobraćajnim nezgdama povrijeđeno je 12 lica, od kojih osam lakše, tri teže, dok je jedno lice poginulo – rekao je Vasilić.

Prema njegovim riječima, policija je u toku februara kontrolisala 2.420 vozila i vozača i evidentirala 1.688 prekršaja, zbog čega su izdata 1.604 prekršajnih naloga.

Vasilić je naglasio da je u februaru iz saobraćaja isključeno 41 vozilo i 154 vozača, od kojih je 129 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

(infobirac)

Podijelite nas :