U akciji kontrole saobraćaja osam vozača isključeno, a 40 kaženjeno zbog prisutnosti alkohola u organizmu

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 07. do 10. februara 2019. godine, realizovana je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu.

U akciji kontrole saobraćaja osam vozača isključeno, a 40 kaženjeno zbog prisutnosti alkohola u organizmu
FOTO: Ilustracija

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 504 učesnika u saobraćaju, od kojih je 125 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 358 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 40 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Osam vozača i jedan pješak su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se izvrši alkotestiranje. Takođe, zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, jedan učesnik je sankcionisan.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

Navedeno je u pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik povodom realizovane akcije na području Policijske uprave Zvornik.

Podijelite nas :