U akciji pojačane kontrole alkohola u organizmu učesnika u saobraćaju kod 45 vozača utvrđeno prisustvo

U realizovanoj akciji na području Policijske uprave Zvronik čak 309 učesnika u saobraćaju podvrgnuto je kontroli prisustva alkohola u organizmu. Porazna je činjenica da je kod čak kod 45 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Potvrdili su iz Policijske uprave Zvornik i u saopštenju naveli:

U akciji pojačane kontrole alkohola u organizmu učesnika u saobraćaju kod 45 vozača utvrđeno prisustvo
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, od 07. do 10. marta, realizovana je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 413 učesnika u saobraćaju, od kojih je 116 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 309 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 45 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Četiri vozača su lišena slobode i zadržana do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se izvrši alkotestiranje. Takođe, zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, pet učesnika je sankcionisano. Pored toga, evidentirano je i 65 ostalih prekršaja.

U toku protekla dva mjeseca tekuće godine, policijski službenici ove Uprave su zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključili 159 vozača. U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične
akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Podijelite nas :