Uhapšen 27-godišnjak na Graničnom prelazu Karakaj zbog služenja zatvorske kazne

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj, 6. marta 2019., službenici JGP-a Zvornik lišili su slobode M.P. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi sprovođenja u Kazneno-popravni zavod Foča. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Zvornik.

Uhapšen 27-godišnjak na Graničnom prelazu Karakaj zbog služenja zatvorske kazne
FOTO:Ilustracija

Službenici JGP-a Orašje, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac, 4. marta 2019., lišili su slobode E.B. (1984.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj, 6. marta 2019., službenici JGP-a Zvornik lišili su slobode M.P. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi sprovođenja u Kazneno-popravni zavod Foča. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Zvornik.

Službenici JGP-a Orašje, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac, 4. marta 2019., lišili su slobode E.B. (1984.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Brod, 7. marta 2019. godine, lišili su slobode E.Č. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „otmica“ u sticaju s krivičnim djelom „samovlašće“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 6. marta 2019., na izlasku iz BiH na prijelazu Brod, službenici ove Jedinice lišili su slobode DŽ.M. (1977.) jer je potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Bh. državljanka predata je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Ivanica, 6. marta 2019., lišen je slobode H.K. (1976.) jer ga potražuje Osnovni sud u Foči zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP-a Trebinje bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :