UPUCAVANjE BROJILA – Traga se za “strelcem”

Broj brojila koja su upucavanjem oštećena sredinom prošle sedmice ostao je 44 . U ED Loznica potvrđeno je da prethodnih dana na terenu nisu nađena niti prijavljena nova oštećenja mernih mesta, odnosno brojila za merenje potrošnje električne energije, a sva prethodno ustreljena su zamenjena.

UPUCAVANjE BROJILA - Traga se za “strelcem”

Loznička policija intezivno radi na rasvetljavanju ovog nesvakidašnjeg slučaja, a u Osnovom javnom tužilaštvu su potvrdili da je okarakterisan kao teško delo protiv opšte sigurnosti jer je oštećena imovina većih razmera. Kako su ranije potvrdili na licu mesta nađeno je više zrna od metka. Podsetimo, prošle sedmice su u dva dana na nekoliko lokacija u Loznici i Banji Koviljači nađena ukupno 44 ustreljena brojila, po 22 svakoga dana. Prilikom upucavanja brojila potrošači nisu ostajali bez struje pošto ona nisu bila oštećena u priključnom delu, ali nisu mogla da mere potrošnju. Tada je pričinjena šteta procenjena na oko dva miliona dinara.

Očekuje se da narednih dana bude poznato ko je i zbog čega “streljao” brojila na izmeštenim mestima i učinio nešto što do sada nije zabeleženo u ovom kraju.

(Loznicke novosti)

Podijelite nas :