Vatrogasci “Alumine” u punoj pripravnosti, izvodili pokazne vježbe

Ovih dana u krugu fabrike glinice održane su pokazne vježbe preduzetne vatrogasne jedinice kompanije „Alumina“, na kojima je učestvovalo svih 14 pripadnika ove jedinice, koji su pokazali znanje i predanost poslu. Prvi vid vježbe je bio da se pokaže brzina, djelovanje na faktor iznenađenja, gdje su vatrogasci, u rekordnom vremenu, dolazili na mjesto dojave požara. Drugi vid vježbe bio je sa gorivom, materijom u zatvorenoj prostoriji, gdje su članovi vatrogasne jedinice pokazali izuzetno znanje i sposobnost da se u koštac uhvate sa svim mogućim tipovima požara, koji, u neželjenoj situaciji, mogu zadesiti našu fabriku.
Vatrogasci "Alumine" u punoj pripravnosti, izvodili pokazne vježbe
Protivpožarna zaštita se bavi preventivnom zaštitom od požara i u tom segmentu smo izuzetno uspješni. Naš moto je da nas ništa ne smije iznenaditi, tako da su u tom cilju vježbe i organizovane, kazuju u vatrogasnoj jedinici „Alumine“.
U budućnosti će se više puta organizovate ovakve vježbe kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost fabrike u slučaju požara.
Rukovodilac Službe protivpožarne zaštite Mladen Erić i komandir preduzetne vatrogasne jedinice Igor Birčaković, su veoma zadovoljni pokazanim znanjem i spremnošću pripadnika naše vatrogasne jedinice.
U slučaju nemilih situacija koje mogu da se dese svakom radniku, bilo da je bolest ili povreda u pitanju, preduzetna vatrogasna jedinica je, u vidu sigurnosti i zdravlja svakog radnika, organizovala i vježbe pružanja prve pomoći u saradnji sa medicinom rada.
(Alumina doo promotivni tekst)

Podijelite nas :