VEROVALI ILI NE – Upucana brojila na stubovima

Na više mesta neko je, najverovatnije prethodne noći, pucao u 22 brojila na stubovima, potvrđeno je u ED Loznica čije ekipe su odmah izašle na teren da utvrde štetu i zamene oštećena brojila.

VEROVALI ILI NE – Upucana brojila na stubovima

Prema dosadašnjim informacijama, u Ulici Bore Stankovića oštećeno je 16 brojila i po tri na Lekića putu i zaobilaznom putu. O ovom slučaju je obaveštena policija, koja je obavila uviđaj, kao i OJT Loznica. Svako brojilo u Ulici Bore Stankovića pogođeno je jednom, pretpostavlja se iz vatrenog oružja, ili, možda, vazdušne puške, a jedan od stanara tvrdi da „ništa nije čuo“.
Radnici na terenu kažu da nikada nisu imali ovakav slučaj, a i policija je iznenađena da je neko brojila za merenje potrošnje struje „uzeo na nišan“. Najveći broj brojila oštećen je u naseljenoj ulici, u neposrednoj blizini kuća, na više mesta projektil je probio zadnju stranu ormara, a policija u saradnji sa OJT radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

VEROVALI ILI NE – Upucana brojila na stubovima

Nenadana zamena dvadesetak brojila nije jedini problem koji je ovih dana snašao ED Loznica. Prema nezvaničnim informacijama, neko je pre dva dana, dva sata posle ponoći, zbog bakra ukrao petnaestak metara kabla pod naponom zbog čega su ekipe celu noć radile kako bi svi potrošači na tom delu mreže do pet ujutru imali redovno snabdevanje.

(Lozničke novosti)

Podijelite nas :