Zabrana posjete pacijentima u zvorničkoj bolnici, ove sezone dva smrtna slučaja zbog gripa u Zvorniku

Na prijedlog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i komisije za interhospitalne infekcije JZU „Bolnica Zvornik“, u ovoj ustanovi je donesena naredba o zabrani posjeta pacijentima zbog povećanja broja oboljelih od akutnih respiratornih bolesti. Do sada je u zvorničkoj bolnici zabilježeno dva smrtna slučaja kod oboljelih koji su bili zaraženi i virusom grip. Prvi pacijent koji je preminuo u zvorničkoj bolnici je pored gripa imao i druga oboljenja.

Zabrana posjete pacijentima u zvorničkoj bolnici, ove sezone dva smrtna slučaja zbog gripa u Zvorniku

Ovom naredbom zabranjen je ulazak na sva odjeljenja trećim licima te bila kakve posjete pacijentima. Kako su saopštili u JZU „Bolnica Zvornik“ do sada su u ovoj ustanovi dva lica preminula od virusa gripa.

U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Zvorniku još uvijek nema drastičnog povećanja broja oboljelih od virusa gripa te nije proglašena epidemija, a kako je ranije saopšteno iz ove službe povećanje broja oboljelih se očekuje u drugoj polovini ovog mjeseca.

Prema pisanjima većine medija nestašica je vakcine protiv virusa gripa. Redakcija portala Zvornicki.ba očekuje ove ili možda sljedeće sezone masovnu pojavu vakcina protiv gripa u komercijalnim apotekama. Još uvijek nema statističkih podataka o smrtnosti gripa prethodne i ove sezone. Svjedoci smo da je broj medijskih naslova o gripu u nevjerovatnom porastu ove sezone.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :