Zvornicki osnovci obiljezili Dan zaljubljenih

U osnovnoj školi „Vuk Karadzić“ u Roćeviću, učenici su obilježili Dan ljubavi.

Zvornicki osnovci obiljezili Dan zaljubljenih

Od početka sedmice, učenici prvog razreda, učiteljice Jelene Kusmuk, svoju učionicu pretvorili su u malu zanatsku radionicu.
„Tkali su srca od papira, pravili srca od plastelina, pravili srce 3D čestitku, od više srca sklapali živa bića, ukrašavali kese, bojili bojanke“, rekla je učiteljica Kusmuk.
Pričali su o starim zanatima, reciklirali su stare papire i kartone, slušali dječije pjesme o ljubavi i čitali mudre izreke.
Od svih aktivnosti napravili su i izložbu u holu osnovne škole. Na taj način učenici prvog razreda, učiteljice Jelen Kusmuk, obilježili su Dan zaljubljenih u ovoj školi.

Učenici osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Čelopeku po prvi put su obilježili „Dan zaljubljenih“.
Uz ljubavne pjesme, recitacije i stihove velikana domaće i svjetske scene, obilježen je dan posvećen ljubavi.Učenici su napravili panoe na temu ljubavi sa citatima velikih svjetskih i domaćih mislilaca.
Prema riječima direktora ove škole Sanje Tanacković, u obilježavanju su učestvovali učenici osmog i devetog razreda, uz par muzičkih numera na temu ljubavi.
“Cilj nam je promovisati vrline poput ljubavi, tolerancije i nenasilja. Sve aktivnosti u ovom pravcu su podržane od strane uprave i stručne službe škole“, rekla je Sanja Tacković direktor osnovne škole Desanka Maksimović u Čelopeku.

(Radioosvit)

Podijelite nas :