Na graničnim prijelazima otkriveno osam osoba koje potražuju Interpol, sudovi i policija, jedno lice uhapšeno u Šepku

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 28. septembra 2024., lišili su slobode A.S. (1998.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Laka tjelesna povreda. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 27. septembra 2024. pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod lišili slobode J.S. (1996.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u porodici. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 27. septembra 2024., lišili su slobode B.Š. (1955.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 30. septembra 2024., lišili su slobode D.B. (1986.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Bihaću potražuje zbog krivičnog djela Samovlašće. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. Dan ranije, 29. septembra 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.M. (1992.) prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da Osnovni sud u Doboju potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Prikrivanje. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. Također, pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su 28. septembra 2024. lišili slobode S.B. (1972.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 30. septembra 2024., predali su A.I. (1989.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Cazinu potražuje zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. septembra 2024., lišili su slobode S.K. (1991.) jer je utvrđeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njom zbog krivičnog djela Član terorističke grupe. Državljanka Ruske Federacije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Istanbula. Predata je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *