U derbiju Područne lige Birač Mladost Divič slavila protiv Čelopeka, Radnički iz Karakaj na čelu tabele sa 3 boda prednosti

U 7. kolu Područne lige Birač slobodna je bila vodeća ekipa Radničkog iz Karakaja, derbi u Diviču su igrali Mladost i Čelopek, a uspješnija je bila domaća ekipa. U pravom derbiju prisutni gledaoci mogli su vidjeti čak pet golova i utakmicu punu neizvijesnosti. Domaći su poveli u prvom poluvremenu golovima Alića i Kuljančića uz odličnu igru kapitena Krupinca, ali gosti iz Čelopeka brzo prave konsolidaciju svojih redova i uzvraćaju, prvo golom Andrej Gajića, a onda iz penala poravnjavaju rezultat na 2:2, strijelac sa bijele tačke bio je Dejan Savić.

Rezultat do kraja prvog poluvremena ostaje isti, a utakmicu je obilježila i teška povreda Senada Mehmedovića koji je trener-igrač FK Mladost Divič i jedan od motora ovog kluba. Mehmedoviću su njegovi igrači poželjeli brz oporavak i uspješnu operaciju, a pobjedu u derbiju poklonili upravo njemu.

Veća želja domaće ekipe Mladosti za pobjedom u ovoj utakmici realizovala se golom agilnog Šemse Pandura koji je rutinski matirao nemoćnog golmana gostiju.

U drugom derbiju kola između ekipa Milići i Polet Kravica došlo je do podjele bodova na stadionu u gradu boksita. Jardan i Jadar su rutniski savladali ove sezone autsajderske ekipe Pecke i Borca iz Osmaka, a Šekovići su uz dosta muka slavili na gostovanju u Jasenici.

Još uvijek su bez bodova Borac, Jasenica i Pecka.

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

Rezultati 7. kola: Borac – Jardan 1:5, Milići – Polet 1:1, Jasenica – Šekovići 1:3, Pecka – Jadar 0:1, Mladost – Čelopek 3:2.

Tabela: Radnički 18, Mladost, Čelopek 15, Polet 13, Jadar 12, Šekovići, Milići 10, Jardan 4, Pecka, Borac, Jasenica 0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *