Vanil-krem štrudla
Pročitajte recept za omiljenu poslasticu vanil-krem štrudla.

SASTOJCI:
- 12 gotovih kora
- 3 jaja
- 3 kašike šećera u prahu
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 grama griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 9 kašika šećera
PRIPREMA:
U litri mlijeka skuvajte puding sa šećerom prema uputstvima na pakovanju. Puding prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Za kremu za premazivanje odvojite žumanca od bjelanaca.
U bjelanca dodajte šećer u prahu i umutite čvrst snijeg. Dodajte žumanca, kratko izmiksajte, pa dodajte ulje i opet promiješajte. Dodajte griz i prašak za pecivo pa promiksajte. Na kraju dodajte jogurt i sjedinite.
Redajte prvu koru, pa pet kašika smjese od griza, sa drugom korom ponovite isto, a na treću stavite 250 g pudinga pa zarolajte. Ponovite sa ostatkom kora tako da dobijete četiri rolata.
Rolate pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta. Kad su štrudle pečene prvo ih ohladite na sobnu temperaturu, a zatim ih stavite u frižider.
* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”