Reklamni prostor
NajnovijeRECEPTI

Vanil-krem štrudla

×

Vanil-krem štrudla

Share this article

Pročitajte recept za omiljenu poslasticu vanil-krem štrudla.

SASTOJCI:

  • 12 gotovih kora
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 200 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 grama griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 9 kašika šećera

PRIPREMA:

U litri mlijeka skuvajte puding sa šećerom prema uputstvima na pakovanju. Puding prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Za kremu za premazivanje odvojite žumanca od bjelanaca.

U bjelanca dodajte šećer u prahu i umutite čvrst snijeg. Dodajte žumanca, kratko izmiksajte, pa dodajte ulje i opet promiješajte. Dodajte griz i prašak za pecivo pa promiksajte. Na kraju dodajte jogurt i sjedinite.

Reklamni sadržaj
Kraj reklamnog sadržaja

Redajte prvu koru, pa pet kašika smjese od griza, sa drugom korom ponovite isto, a na treću stavite 250 g pudinga pa zarolajte. Ponovite sa ostatkom kora tako da dobijete četiri rolata.

Rolate pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta. Kad su štrudle pečene prvo ih ohladite na sobnu temperaturu, a zatim ih stavite u frižider.

* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”

Odgovori