Na teritoriji grada Zvornika nema zaraženih osoba virusom korona. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik. U saopštenju iz Štaba još navode:

Zbog kršenja policijskog časa ovog vikenda kazne za 9 Zvorničana, nema korona virusa u Zvorniku, karantin ima 11 stanovnika...
Jutros u 5:00 časova završen je najduži policijski čas koji je trajao 38 sati. Zbog njegovog nepoštovanja u protekla 24 časa na području grada Zvornika kažnjena su četiri lica. Ukupno je tokom praznika, od petka do jutros, policijski čas prekršilo devet osoba. Ostale mjere zabrane su poštovane.

U kućnoj izolaciji je 288 lica. Ova mjera istekla je za 1.109 osoba. U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju trenutno je smješteno 11 lica kod kojih je pregledom utvrđeno da nemaju simptome bolesti izazvane virusom „KOVID19“.

Od dvije osobe, koje su deveti dan u karantinu, jutros su uzeti brisevi i ukoliko budu negativni biće upućeni u karantin u kućnim uslovima do kraja propisanih 14 dana.

U republičkom karantinu u Studentskom centru smještene su dvije zaražene osobe sa područja Osmaka. Ljekari zvorničke Bolnice sutra će obaviti njihov kontrolni pregled. Svih 57 testiranih kontakata sa ova dva zaražena lica bili su negativni.

U protekla 24 časa nije bilo novih uzorkovanja u Bolnici. Komunalna policija prethodnog dana imala je 14 kontrola i sve su bile uredne. Od početka pandemije sproveli su 2.299 kontrola.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa bilo je 40 prelazaka granice, od čega 25 na ulazu, a 15 na izlazu iz BiH.
Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine.

Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

(Zvornicki.ba)