Tročlana porodica Beganović, otac Sead, majka Lejla i beba Sajra, živjeli su u nehumanim i katastrofalnim uslovima u kolektivnom smještaju u zgradi stare ambulante u Memićima, u oronulom objektu, bez tople vode, prepunom žohara i miševa.

Jedina želja koju su imali bila im je da sagrade kuću negdje u Podrinju, odakle su porijeklom. Međutim, zbog lošeg finansijskog stanja, nažalost, to nisu bili u mogućnosti.

Saznavši za stanje u kojem se nalazi ova porodica odlučili smo se da pokrenemo apel pod nazivom „Kuća za Beganoviće“. Tako smo nakon nepuna dva mjeseca, uz pomoć naših donatora, uspjeli sagraditi kuću za ovu tročlanu porodicu. Također, uz pomoć naših donatora obezbijedili smo sve ono što je potrebno ovoj porodici za normalno funkcionisanje, opremili smo kuću namještajem, bijelom tehnikom i drugim stvarima. Prije nekoliko dana po želji naših donatora obradovali smo ovu porodicu donacijom u vidu stočnog fonda – 8 ovaca i jednog ovna.

Nadamo se da će sve ovo biti dovoljno za početak, da ova porodica konačno počne živjeti ljepšim životom, životom dostojnim čovjeka u 21. vijeku.

Ovim putem se u ime porodice Beganović, kao i u naše ime, zahvaljujemo svima vama koji ste na bilo koji način uzeli učešće u ovom projektu objavio je na svom facebook profilu Dževad Islamović, osnivač humanitarne organizacije Help Others iz Salzburga.

Kako je izgledalo useljenje Beganovića u njihov dom pogledajte u video prilogu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *