U Brčkom je prije dva dana prijavljen nestanak tri osobe. Među nestalim su dva ribara i još jedno lice koje se udaljilo iz porodičnog doma. Potraga za nestalim Adnanom koji se udaljio iz porodičnog doma završena je uspješno. Nažalost, vijesti o potrazi za nestalim ribarima ne bude puno nade o sretnom azvršetku

Adnan Omerčić je pronađen živ i zdrav te se nalazi u svojoj kući, potvrdio je večeras njegov brat.

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 19.12.2021. godine u 21.45 sati jedno lice prijavilo da se tokom jutra od kuće udaljio Adnan Omerčić, rođen 1978. godine u Brčkom, nastanjen u Ulici Lejlića, te da se do podnošenja prijave nije vratio kući.

Nestali ribari u Brčkom još uvijek nisu pronađeni, pronađen nestali Adnan iz Brčkog za kojim je policija takođe tragala

Policijski službenici su odmah nakon prijave izašli na teren i započeli pretragu terena s ciljem pronalaska navedenog lica. U Brčkom se trenutno traga za ukupno dvije osobe.

U rijeci Savi u blizini brčanskog naselja Gredice pronađen je čamac, dok još traje potraga za tijelima dvojice ribara.

Podsjetimo, prije dva dana u 11.20 sati muškarac je prijavio da je njegov brat P. R. zajedno sa svojim prijateljem S. N. prethodnog dana oko 14 sati otišao na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se do trenutka prijave nisu vratili kući, a da je automobil od P. R. pronađen u blizini obale Save nedaleko od kružnog toka Gredice.

Odmah nakon prijave upoznata je Granična policija BiH, a brčanska policija je preduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku nestalih osoba, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Pored policije i Odjela za javnu sigurnost, u potrazi učestvuju i pripadnici nekoliko udruženja: Ronilačko-spasilački klub Nemo, Plivački klub Atos-Sava, X-Centar, piše portal Otisak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *