Bio je to dan kojega će se Mirza Jašarević jako dugo sjećati jer je odlučio županijski derbi s dva pogotka i asistencijom te napravio potez prvenstva pokazavši ogroman Fair play.

Pleternica, pomoćni teren u trening kampu, sudac Davor Jozić (Slavonski Brod), pomoćnici Rebrina i Marić, gledatelja 100

Slavija – Slavonija 3:1

Strijelci: 0:1 Janček (53), 1:1 Jašarević (69), 2:1 Lasić (72), 3:1 Jašarević (78 11m)

Slavija: Karlić 7 , Martinović 7,5, Ruhek 7 , Ognjenčić 7, Tokić 7,5 (46.Lasić 7), Nikolić 7,5 (73.Stanić 7), Kocijan 7, Jašarević 9 (84.Matanić -) , Martić 7,5 (90.Senić -) , Jozić 7 , Kokotović 7 (90.Bošnjak -)

Trener : Damir Bognar 7

Slavonija: Vasić 7,5 (56.Blažević 6,5) , Šipura 6,5 (80.Kovre -), Dupor 6,5 , Plešić 6,5, Marčetić 6,5 (80.Anić -), Janček 7 (60.Jagodić 6,5), Martinović 7, Bognar 6,5, M.Peharda 7, Šubara 6,5 (46.I.Peharda 6,5) , Solić 6,5

Trener : Dalibor Bognar 6,5

Igrač utakmice: Mirza Jašarević (Slavija)

Sjajan županijski derbi su ponudili igrači iz Pleternice i Požege – pravi prijatelji van terena, a veliki suparnici na terenu, Bratski okršaj na klupi dobio je ovoga puta Damir, a sve aktere skupa je zasjenio briljantni Mirza Jašarević. Ne samo zbog dva pogotka i asistencije kojima je odlučio derbi nego više zbog rijetko viđenog Fair play poteza. U prvom dijelu je bilo puno uzbuđenja, ali nedostajali su pogoci za ukupan dojam za što najveće krivnju preuzimaju Karlić i Vasić s nekoliko bravuroznih intervencija ili se u zadnji tren ispriječio okvir gola (Martić) .

U drugom dijelu je malo opao ritam stvaranja prigoda no zato smo vidjeli četiri pogotka. Seriju je otvorio Janček nakon što je nedugo prije toga Vasić briljantnim intervencijama u dva navrata zaustavljao Lasića . Mladi Janček je donio vodstvo gostima nakon hladnokrvne egzekucije natrčavši na lijepo serviranu povratnu loptu.

No nakon toga se dogodio potez utakmice, možda i potez prvenstva. Jašarević je nakon jednog duela i sudara s Vasićem imao prazan gol pred sobom i loptu u nogama no umjesto da ju gurne u gol za izjednačenje, vidjevši da je vratar gostiju ostao ležati na travi, izbacio ju je van granica igrališta kako bi se ukazala pomoć ozlijeđenom vrataru koji je na kraju morao također van igre. Imala je Slavonija iza toga i meč loptu kada je Martinović servirao loptu Marčetiću koji zamalo promašuje, a sportska pravda je ipak pokazala pravo lice i nagradila iznimno korektnog Jašarevića prekrasnim pogotkom na asistenciju Nikolića.

Jašarević tu ne staje i nastavlja svoj rijetko viđen dan pa gotovo čitavu obranu gostiju navlači na sebe i nesebično poslužuje Lasića koji mirno poentira za vodstvo Pletetrničana. Točku na I stavlja tko drugi nego Jašarević, ovoga puta s bijele točke za što zasluge idu Staniću čiji je udarac netko do gostiju zaustavio rukom. Valja napomenuti da je domaćin trebala biti Slavonija no po tko zna koji puta Slavija pruža bratski ruku svome susjedu u nevolji – gesta za svaku pohvalu, utakmica za pamćenje, Jašarević za anale nogometne igre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *