Devetogodišnji N. A. iz Radalja kod Malog Zvornika preminuo je noćas, najverovatnije od posledica gušenja nastalog zbog rada agregata. Dečak je sin samohranog Dragana Ametovića, koji ima još troje dece i živi u trošnoj kući bez elementarnih uslova, o čemu je u više navrata pisano u Lozničkim Novostima. Kako smo saznali na licu mesta, otac i najstarija ćerka su prebačeni u Opštu bolnicu u Loznici, dok su ostalo dvoje dece smešteni kod kume Katice Koljibabić.

– Nemam reči za bol i tugu koju osećam. Jutros koji minut posle pet sati probudio nas je Draganov sedmogodišnji sin koji je uspeo da iskoči kroz prozor iz sobe u kojoj su spavali i samo je rekao da su svi u kući mrtvi. Moj suprug Dragan je odmah otišao i u kući zatekao stravičan prizor. Prepipao je puls malom N. A. i shvatio da ne daje znake života, dok je trogodišnju i jedanaestogodišnju devojčicu nekako izvukao napolje. Njihov otac je bio ukočen od šoka i nije progovarao, samo je gledao u jednu tačku. Inače, naša kuća je odmah iza krivine, ni dvesta metara dalje – priča kuma Katica.

Smrtno stradao devetogodišnjak u porodičnoj tragediji porodice Ametović u Radalju kod Malog Zvornika (FOTO)
Ona objašnjava da su odmah pozvali policiju, a ubrzo je stigla i hitna pomoć. Na žalost, devetogodišnjem dečaku nije bilo spasa.

– Sumnjamo da je do nesreće došlo zbog šporeta ili agregata kojeg je Dragan sinoć uključio jer su mu par sati ranije iz elektrodistribucije isključili struju zbog ranijeg duga koji je ostao još od njegovog pokojnog oca. Hteo je da imaju u sobi barem svetlo jer se, inače, greju na drva. Agregat je smestio u podrum, a spavali su na spratu iznad. On u jednoj sobi, a deca u drugoj. Pošto kroz sobu ne prolazi zidani odžak, već samo cevi, moguće je da se dim provukao u sobu i ugušio ih. Dragan i jedanaestogodišnja ćerka su sada u bolnici i lekari se bore za njihov život, a devojčica (3) i dečak (7) su kod mene na sigurnom. Okupali smo ih i smestili u krevet, a ostaće kod nas dok bude trebalo – ispričala nam je naša sagovornica koja se i ranije starala o deci kada zatreba jer je Dragana napustila supruga i teško bolesnog ga ostavila da brine o njima.

Smrtno stradao devetogodišnjak u porodičnoj tragediji porodice Ametović u Radalju kod Malog Zvornika (FOTO)
FOTO: Kuća u kojoj živi porodica Ametović

Iz lozničke Opšte bolnice je potvrđeno da je jedanaestogodišnja devojčica smeštena na pedijatriji i da je njeno stanje za sada stabilno. Njen otac je na intezivnoj nezi i njegovo stanje se prati, ali trenutno kao ni devojčica nije životno ugrožen.

Iz policije su potvrdili da su prijavu o nesreći dobili oko sedam ujutro i da je dežurna patrola izašla na lice mesta, kao i hitna pomoć.

– Detetu od devet godina konstatovana je smrt na licu mesta, devojčica (11) i otac (39) su prebačeni u lozničku bolnicu u teškom stanju, a sumnja se na trovanje, verovatno gušenje, u toku noći jer je radio agregat. Verovatno ugljen-monoksid, mada se doktori još nisu zvanično izjasnili. Naložena je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu obdukcija dečaka da se utvrdi šta se tačno dogodilo – rečeno je iz policije, a dalja istraga će utvrditi detalje tragičnog događaja.

S. P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *