Jagode još uvijek vladaju i jednostavno ne možemo odoljeti njihovom okusu i mirisu.
ž
Sastojci:

• 190 g brašna

• 180 g šećera

• 2 kaščice praška za pecivo

• prstohvat soli

• 3 jaja

• 300 g krem sira

• 100 g maslaca

• ½ kaščice ekstrakta vanilije

• 130 g svježih jagoda (narezane na četvrtine)

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni (ventilator) te namastite okrugli kalup. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomiješajte jaja, sir i ekstrakt vanilije u glatku smjesu te pomiješajte sa suhim sastojcima. Rastopite maslac u mikrovalnoj ili loncu te dodajte tijestu zajedno s jagodama. Sve dobro pomiješajte.

Prebacite tijesto u kalup pa pecite 30 do 40 minuta dok gornja površina ne bude zlatnosmeđe boje (napravite test čačkalicom). Ako želite, na kraju možete kolač dodatno ukrasiti jagodama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *