Jutarnji eliksir je zapravo topla voda s limunom i kurkumom uz poneki dodatak.

Kurkuma je neizbježna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj prekrasan začin u svoju prehranu?

Jutarnji eliksir je zapravo topla voda s limunom i kurkumom uz poneki dodatak.

Za dodatnu djelotvornost dodajte prstohvat cimeta koji ima protuupalna svojstva i može stabilizirati razinu šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osjećati se duže zadovoljnim).

Sastojci:

1 šoljica tople (ne vruće) vode; a možete koristiti i šoljicu toplog mlijeka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje)
¼ čajne kašičice kurkume
Sok od pola limuna
Prstohvat cimeta (proizvoljno)
1/8 čajna kašičica meda ili agavinog sirupa
kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Nakon što zagrijete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promiješajte.

Kurkuma će se smjestiti dnu šoljice, tako da i dalje nastavite miješati vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Dodavanje kurkuma u svoju toplu vodu je jeftino, blagog okusa, a djelotvorno djeluje na svaki sistem u tijelu.

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj prehrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje, prenosi Atma.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *