Potvrđen je novi slučaj zaraze korona virusom  u Zvorniku, a riječ je o supruzi posljednje zaraženog pacijenta u Zvorniku. Posljednja pacijentkinja zaražena korona virusom u Zvorniku nema simptome oboljenja korona virusom. Informaciju o novozaraženom pacijentu na području Zvornika potvrdili su iz Štaba za vanredne situacije u gradu Zvorniku, a u jutrošnjem saopštenju su naveli:

Korona virusom zaražena i supruga posljednjeg pacijenta inficiranog u Zvorniku, 12 kršenja mjera kretanja prethodnog dana...

Od 23 lica koja je prethodna dva dana uzorkovala Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, 22 su negativna na virus korona. Pozitivna je jedna osoba iz kontakata sa zaraženim licem iz Zvornika.

U lokalnom karantinu nalazi se 21 osoba bez simptoma zaraze virusom korona. Rezultati juče testiranih šest lica su negativni i ona su upućena u karantin u kućnim uslovima. Sa graničnih prelaza najavljen je dolazak jednog lica.

U republičkom karantinu za pozitivne na “KOVID-19“ u Studentskom centru jutros su retestirane dvije zaražene osobe iz Osmaka. One će biti još jednom testirane i sutra i ukoliko oba testa budu negativni i njihovo zdravstveno stanje ostane nepromijenjeno, biće upućene u kućnu izolaciju.

U odjeljenju „KOVID“ Bolnice Zvornik smještena su dva pacijenta od kojih je jedan zaraženi i drugi je na praćenju, a čiji je prvi nalaz bio negativan.

U kućnoj izolaciji trenutno je 281 lica, dok je ova mjera istekla za 1.152 osobe. Komunalna policija je sa tri patrole u toku proteklog dana izvršila 59 kontrola i sve su bile uredne.

Zbog kršenja policijskog časa kažnjeno je 11 lica, kao i jedno lice zbog napuštanja mjesta prebivališta. Ova mjera zabrane na snazi je danas do 18 časova.

Korona virusom zaražena i supruga posljednjeg pacijenta inficiranog u Zvorniku, 12 kršenja mjera kretanja prethodnog dana...

Volonterskom servisu u proteklom danu obratila su se tri sugrađana za nabavku i dostavu namirnica i lijekova.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirana su 72 prelaska granice od čega na ulazu 26 i na izlazu iz BiH 46.

Sve preventivne mjere na području grada Zvornika produžene su do 27. aprila 2020. godine.

Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Sve gore navedeno je u pristiglom saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Zvornik. Ranije je o broju zaraženih korona virusom u RS-u nakon jučerašnjeg testiranja saopšteno:

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 562 laboratorijska uzorka iz 38 opština u Republici Srpskoj, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 15 osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Кalinovika, Oštre Luke i Prijedora i po jedna osoba je iz Кozarske Dubice, Trebinja i Zvornika.

Riječ je o devet osoba ženskog i šest muškog pola. Jedna žena je starije životne dobi, šest žena srednje životne dobi i dvije mlađe životne dobi. Tri muškarca su srednje životne dobi i tri starije. Većina osoba imala je kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *