Najavljena izgradnja fiskulturne sale u Križevićima
Na mjestu gdje će biti izgradjena fiskulturna sala

Najavljena je izgradnja fiskulturne sale u Križevićima prilikom današnje posjete ministra Edina Ramića ovom mjestu. Iako je vikend Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice dr.Edin Ramić obišao je zvorničku mjesnu zajednicu Križevići. Prilikom posjete susreo se sa članovima Savjeta mjesne zajednice i razgovarao o gorućim problemima stanovnštva koje živi na ovom porstoru.

Posjeta je bila neformalna, ali je ministar ipak obećao da će uskoro uslijediti početak izgradnje fiskulturne sale za područnu školu Desanke Maksimović u Križevićima.

Ovom prilikom je obišao i nekoliko realizovanih infrastrukturnih projekata, te su utvrđeni prioriteti za 2017. godinu, a jedan od njih je i početak izgradnje fiskulturne dvorane u PŠ “Desanka Maksimović” u Križevićima gdje osnovnu školu pohađa oko 150 učenika.

Na inicijativu Savjeta roditelja Ministarstvo je ranije podržalo i uređenje riječnog korita ispred škole kako bi sigurnost učenika na prilazu školskom dvorištu bila obezbijeđena. Mjesna zajednica Križevići je jedna od najmnogoljudnijih mjesnih zajednica u Zvorniku.

Najavljena izgradnja fiskulturne sale u Križevićima
Ministar Ramić u društvu odbornika Elmedin Bošnjaka prilikom posjete

Prilikom posjete pored članova Savjeta MZ Križevića, predstavnika gradske uprave, u ministrovom društvu mogao se vidjeti i odbornik u Skupštini Zvornika Elmedin Bošnjak.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *