Velik plus je i to što ne morate čekati da se tijesto digne pa će vam za pripremu ove zdrave pizze trebati puno manje vremena.

Slasna pizza od karfiola zdrava je alternativa klasičnoj pizzi i idealan prijedlog za ručak ili večeru za sve one koji žele istopiti kilograme.

S obzirom na to da ne sadrži tijesto, recept je podoban i za sve one koji su intolerantni na gluten, a ovisno o dodacima za koje se odlučite, možete ga prilagoditi i vegetarijancima. Ova pizza je poznata i kao keto pizza jer sadrži malu količinu ugljikohidrata.

Tijesto se dobiva mješavinom tri glavna sastojka, karfiola, jaja i sira te začina, sve se peče u plehu dok ne dobije lijepu zlatnu koricu. Smjesu možete i zamrznuti pa pripremiti pizzu kada vam na večeru stignu iznenadni gosti ili kada zbog manjka vremena poželite brzinski ručak.

Od sastojaka vam je potrebno 1,5 kilograma očišćenog karfiola,
sir (gauda, mozzarella, parmezan), 1/3 šoljice mekog sira, jedno jaje,
začini po želji, sol, biber, bijeli luk u prahu… Za dodatke će vam trebati umak koji možete napraviti i sami te sve ono što inače stavljate na pizzu, poput ribanog sira, šunke, gljiva, origana, svježeg bosiljka, maslina i slično.

Za početak, sklonite listove s karfiola i narežite na manje komade te ubacite u električnu sjeckalicu. Karfiol možete i naribati, ali će to usporiti proces pripreme. Usitnjeni karfiol stavite pet minuta u mikrovalnu kako bi otpustio vlagu. Ostavite ga da se ohladi, prebacite u vrećicu za cijeđenje ili gazu i dobro stisnite da iscuri višak vode.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Pomiješajte komadiće karfiola, sir, jaje i začine. Sve promiješajte rukama i stišćite prstima, kao da mijesite tijesto, dok se svi sastojci ne sjedine.

Lim prekrijte papirom za pečenje i na njega prebacite smjesu. Oblikujte tijesto u ravnomjerni krug promjera otprilike 23 centimetra i pritisnite prstima na debljinu koju želite.

Koricu pecite 25 minuta. Zatim je izvadite iz rerne, premažite umakom i stavite dodatke po želji. Potom vratite pizzu u rernu i pecite još deset minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *