Reklamni prostor
NajnovijeRegijaVijesti

Novi punkt narodne kuhinje u Loznici

×

Novi punkt narodne kuhinje u Loznici

Share this article
Å ta raditi ako trgovci na kasi naplaćuju viÅ”e nego Å”to piÅ”e na policama odakle ste uzeli artikal
FOTO: Ilustracija

Narodna kuhinja lozničkog Crvenog krsta od početka ovog meseca, pored punktova u Loznici i Klupcima, obroke deli i korisnicima u LeÅ”nici. Po rečima Zorke Vladić, sekretarke Crvenog krsta, narodna kuhinja ima neÅ”to viÅ”e od 150 korisnika, 72 u Loznici, 32 u Klupcima i 50 u LeÅ”nici.

– Od početka septembra smo počeli podelu obroka u LeÅ”nici za 50 korisnika. To su uglavnom starije osobe, 80 odsto su korisici novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad, i samo u dve, tri porodice ima dece. Ideja je bila da u prvi mah delimo 20 do 30 obroka, ali se ispostavilo da je potreba veća. ā€˜ā€™Hrana na točkovima’’ je sistem gde korisnicima dostavljamo nasut obrok, spakovan u kuhinji, a oni ga samo preuzimaju svakim radnim danom i subotom na punktu koji se nalazi na parkingu, kod fiskulturne sale. Obezbedili smo po dve torbe za svaku porodicu, a posude su njihove. Oni nam daju torbu sa praznim posudama, preuzimaju onu sa punim i to tako funkcioniÅ”e. Podela je svaki dan s tim Å”to subotom, uz topli obrok, preuzmu i suvi za nedelju. Zahvaljujući KJP ā€˜ā€™NaÅ” dom’’, koje i sprema hranu, omogućena je dostava hrane subotom dok ostalim danima to mi radimo. Zadovoljni smo kako to funkcioniÅ”e za sada i nastojaćemo da ovo realizujemo tokom zimskih meseci – objaÅ”njava Vladićeva za portal LN.

Reklamni sadržaj
Kraj reklamnog sadržaja

Ona kaže da je u Loznici doÅ”lo do smanjenja potrebe za ovim vidom pomoći, ali i da je sa terena stalan pristisak pa su odlučili da otvore punkt u LeÅ”nici gde su za to građani zainteresovani. Narodna kuhinja u Loznici neprekidno radi gotovo punih 20 godina, finansira se iz gradskog budžeta, ove godine posle rebalansa sa oko 21 milion dinara, a deo finansira i Crveni krst Srbije kroz nabavku značajnih količina osnovnih namirnica, braÅ”na, ulja, Å”ećera, pirinča.

Inače, obrok je uvek bio kvalitetan, čine ga pola vekne hleba, pola litre kuvanog jela, a svaki sadrži sto grama mesa ili ribe. Na meniju su pilav, pasulj, slatki kupus, graŔak, boranija, sa svinjetinom, kobasicom, ribom ili piletinom, a nedeljom suvi obrok.

(T.M.S za Loznicke Novosti)

Example 300250

Odgovori