Prema informacijama koje su potvrđene i od PU Zvornik, predsjednik Alumine, Milorad Motika sa 1,84 promila alkohola u krvi slupao službeno vozilo na magistralnom putu Zvornik- Sarajevo u mjestu Novo Selo.

Predsjednik Alumine Milorad Motika sa 1,84 promila alkohola u krvi slupao službeno vozilo
FOTO: Arhiv Motika i Milošević

U nastavku prenosimo preuzet tekst sa portala BN televizije:

Predsjednik Upravnog odbora zvorničke “Alumine” Milorad Motika juče nakon što mu je na “noge” došao predsjednik Republike Srpske imao je i jedan peh, u kome je srećom izvukao “živu glavu”.

Motika je nakon što je ispratio važnog gosta nastavio da fešta, pa se malo više i popilo što je, kako saznaje BN, bio uzrok saobraćajne nezgode koja se desila sinoć, pola sata iza ponoći, u Novom Selu kod Zvornika, gdje je sa službenim vozilom marke “Škoda” sletio s puta.
Prema našem izvoru, Motika je prošao s lakšim povredama, dok je na službenom vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Motika je, prema našim saznanjima, bio pijan i kod njega je pronađeno 1,84 promila alkohola u krvi i u takvom stanju je bio neprijatan prema policiji koja je radila uviđaj. Pomagao je i tražio da se zove “Dodikov kabinet”, a dozivao je i izvjesnog “Lazu”…

Motika je, nakon toga, smješten u bolnicu u Zvorniku, koju je, kako zaznaje BN, samovoljno napustio u ranim jutarnjim satima bez bilo kakvih medicinskih papira.

Milorad Motika juče je zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom otvorio novi pogon u “Alumini”, kao i dječiji vrtić u krugu fabrike.

Očito je da mu poslovi u Alumini napreduju pa je malo sebi priuštio opuštanje uz čašicu što ga je moglo “koštati života”.

Inače, Milorad Motika je veoma blizak sa kontroverznim biznismenima iz Srbije, koji su u poslovnim vezama sa “Aluminom”, ali i sa poliitčkim vrhom Republike Srpske .

(BN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *