SASTOJCI:
300 g brašna

180 ml mlijeka

60 g šećera

2 kašike putera

2 žumanca

1 kvasac

Preljev:

2 kašike nutelle

2 kašike vrele vode

30 g šećera u prahu

PRIPREMA:
1. U mlakom mlijeku otopite kvasac sa malo šećera.

2. Ostavite da nadođe pa pomiješajte sa prosijanim brašnom, solju i ostatkom mlijeka.

3. Dodajte otopljeni puter, žumanca i umiješajte tijesto pa ostavite da nadođe 1 sat.

4. Razvucite tijesto na debljinu od 1 cm i modlom vadite krofnice.

5. Poredajte krofne i ostavite da nadođu još pola sata.

6. Pržite u ulju dok ne porumene.

7. Ostavite ih da se ocijede pa prelijte mješavinom nutelle, šećera i vode pa ostavite da se ohladi.

Prijatno! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *